MJEŠTANI ĆE SIGURNO PODRŽATI ODLUKU

Načelnik Matulja ‘prelomio’: Parkiranje u garaži u centru mjesta od 31. ožujka besplatno! Kinkela: ‘Ovo će donijeti boljitak u svakodnevicu Matulja’

Središte Matulja već je dugi niz godina poznato kao prometna ‘košnica’, stjecište državnih i lokalnih prometnica što za svakodnevicu mještana predstavlja nemali prometni problem

Povezan s gustim prometom, već godinama je prisutan i problem priuštivog parkiranja, kako za mještane tako i za goste Matulja.

Načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela već dugo nije zadovoljan suradnjom s koncesionarom garaže u središtu Matulja pa je nakon duljeg ‘natezanja’ s koncesionarom donio autonomno neke odluke koje će sigurno naići na odobravanje lokalnog stanovništva.

Evo što o tome kaže sam načelnik Općine Matulji:

”Kao što sam i najavio nakon što sam postao načelnik, jedan od prvih razgovora bio mi je s koncesionarom garaže u sklopu školske sportske dvorane u Matuljima, trgovačkim društvom CAME Adriatic d.o.o. iz Kastva, kako bih pokušao za stanovnike Općine Matulji, ali i sve one koji dolaze u centar mjesta omogućiti povoljnije uvjete parkiranja od onih koji su određeni ugovorom o koncesiji.

Podsjećam da sam tu situaciju „naslijedio“ budući da je spomenuti ugovor zaključen između Općine Matulji i spomenutog koncesionara nekoliko mjeseci prije početka mog mandata. Međutim, ni nakon nekoliko sastanaka s druge strane nisam naišao na razumijevanje.

Odlučio sam da se istekom koncesije, od 31. ožujka, više neće naplaćivati parking u garaži i do daljnjeg će biti BESPLATAN. Poslušali smo stanovnike, obrtnike, poduzetnike i vjerujemo da će ova odluka donijeti puno pozitivnih promjena u svakodnevicu centra Matulja. Radi se i nova signalizacija u centru kako bi olakšali dostavu i parkiranje osobama s invaliditetom.

Ovakva odluka ne odgovara koncesionaru, ali smatram da je ona trenutno u najboljem interesu naših stanovnika. Također, s obzirom na pojedine medijske istupe, ističemo da je održavanje čistoće i rješavanje problema i situacija koji su se dogodili u garaži sukladno odredbama ugovora o koncesiji bila isključivo obveza koncesionara, a ne Općine Matulji. Također, na koncesionaru je da prostor istekom koncesije vrati u posjed Općini Matulji u stanju u kojem se on nalazio u trenutku primopredaje.

Kućni red u garaži bit će u našoj nadležnosti od 31. ožujka i spremni smo donijeti nove odluke kako bi spriječili eventualne „zlouporabe“ tog javnog prostora i stvorili pravila koja će odgovarati onim stvarnim korisnicima parkinga.”, poručio je načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari