MJEŠTANI ĆE SIGURNO PODRŽATI ODLUKU

Načelnik Matulja ‘prelomio’: Parkiranje u garaži u centru mjesta od 31. ožujka besplatno! Kinkela: ‘Ovo će donijeti boljitak u svakodnevicu Matulja’

Idi na originalni članak

Središte Matulja već je dugi niz godina poznato kao prometna ‘košnica’, stjecište državnih i lokalnih prometnica što za svakodnevicu mještana predstavlja nemali prometni problem

Oglas

Povezan s gustim prometom, već godinama je prisutan i problem priuštivog parkiranja, kako za mještane tako i za goste Matulja.

Načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela već dugo nije zadovoljan suradnjom s koncesionarom garaže u središtu Matulja pa je nakon duljeg ‘natezanja’ s koncesionarom donio autonomno neke odluke koje će sigurno naići na odobravanje lokalnog stanovništva.

Evo što o tome kaže sam načelnik Općine Matulji:

”Kao što sam i najavio nakon što sam postao načelnik, jedan od prvih razgovora bio mi je s koncesionarom garaže u sklopu školske sportske dvorane u Matuljima, trgovačkim društvom CAME Adriatic d.o.o. iz Kastva, kako bih pokušao za stanovnike Općine Matulji, ali i sve one koji dolaze u centar mjesta omogućiti povoljnije uvjete parkiranja od onih koji su određeni ugovorom o koncesiji.

Podsjećam da sam tu situaciju „naslijedio“ budući da je spomenuti ugovor zaključen između Općine Matulji i spomenutog koncesionara nekoliko mjeseci prije početka mog mandata. Međutim, ni nakon nekoliko sastanaka s druge strane nisam naišao na razumijevanje.

Odlučio sam da se istekom koncesije, od 31. ožujka, više neće naplaćivati parking u garaži i do daljnjeg će biti BESPLATAN. Poslušali smo stanovnike, obrtnike, poduzetnike i vjerujemo da će ova odluka donijeti puno pozitivnih promjena u svakodnevicu centra Matulja. Radi se i nova signalizacija u centru kako bi olakšali dostavu i parkiranje osobama s invaliditetom.

Ovakva odluka ne odgovara koncesionaru, ali smatram da je ona trenutno u najboljem interesu naših stanovnika. Također, s obzirom na pojedine medijske istupe, ističemo da je održavanje čistoće i rješavanje problema i situacija koji su se dogodili u garaži sukladno odredbama ugovora o koncesiji bila isključivo obveza koncesionara, a ne Općine Matulji. Također, na koncesionaru je da prostor istekom koncesije vrati u posjed Općini Matulji u stanju u kojem se on nalazio u trenutku primopredaje.

Kućni red u garaži bit će u našoj nadležnosti od 31. ožujka i spremni smo donijeti nove odluke kako bi spriječili eventualne „zlouporabe“ tog javnog prostora i stvorili pravila koja će odgovarati onim stvarnim korisnicima parkinga.”, poručio je načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela.

Exit mobile version