Nadzori bez najave Lučke kapetanije Rijeka: jučer zabilježeno 18 prekršaja

Ilustracija: Goran Kovacic/Pixsell

 

Počiniteljima su izdani prekršajni nalozi i mandatne kazne

Riječka Lučka kapetanija u subotu je u nadzoru pomorskog prometa i pregledu pomorskoga dobra utvrdila brojne nepravilnosti zbog čega je počiniteljima izdala prekršajne naloge i mandatne kazne.

Službenici su u akciji obavili ukupno 60 pregleda (od toga 46 domaćih i stranih brodica, četiri domaća broda i šest stranih jahti) te tri pregleda pomorskog dobra i jedan pregled plovnog puta, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Tijekom nadzora zabilježeno je 18 prekršaja, temeljem čega je izrečeno 12 mandatnih kazni te je izdano šest prekršajnih naloga prema počiniteljima prekršaja.

Za vrijeme pomorsko-prometnog nadzora, službenici su plovilima iz sastava Lučke kapetanije Rijeka preplovili 163 nautičke milje, unutar područja nadležnosti.

Koordinirani nadzor s pripadajućim lučkim ispostavama u području nadležnosti Lučka kapetanija Rijeka obavljala je u subotu od 11 do 19 sati s ciljem provjere sudionika pomorskog prometa iz aspekta sigurnosti plovidbe.

Akcija je provedena ciljano sa četiri plovila iz sastava riječke Lučke kapetanije, a područje nadzora najvećim dijelom obuhvatilo je Riječki zaljev, Vinodolski kanal te Rapski i i Creški akvatorij.

Koordinirane nadzore tog tipa, bez najave, Lučka kapetanija Rijeka nastavit će tijekom ostatka razdoblja pojačanog prometa.

vijesti.hr/Hina

Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views