Posebne financijske nagrade od 5 tisuća kuna primili su autori 2 projekta iz naše Županije

U zagrebačkom hotelu Westin održana je prezentacija radova i dodjela nagrada za Natječaj studentskih inovacija Bina-Istre.

Iz Primorsko-goranske županije sudjelovali su Ekonomski fakultet, Građevinski fakultet te Veleučilište u Rijeci.

PGŽ je na dodjeli nagrada predstavljala pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević. Dodjeli nagrada prisustvovali su i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Branka Ramljak.

Posebne financijske nagrade od 5 tisuća kuna primili su autori 2 projekta iz naše Županije. Nagrađen je Ivan Vukelić s Veleučilišta u Rijeci sa projektom „Zajedno za veću sigurnost na Y“ te Građevinski fakultet Rijeka za projekt „Solarni paneli kao glavni izvor energije“.

Bina-Istra je u suradnji s akademskom zajednicom pokrenula projekt studentskih inovacija pod nazivom „Mind (y)our own business“, s ciljem približavanja poslovnog okruženja studentima te omogućavanja primjene znanja na stvarnim projektima.

Institucije koje sudjeluju u projektu su: Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Veleučilište u Rijeci, Fakultet prometnih znanosti, Zagreb, Građevinski fakultet, Zagreb te Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta.

Nagrađeni projekti razvit će se u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvom unutarnjih poslova te upraviteljima autocesta u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari