ČESTITAMO

Galerija | Nagrađeni najuspješniji nastavnici i škole u Primorsko-goranskoj županiji, dobili i novčane nagrade

Uoči Svjetskog dana učitelja koji se pod okriljem UNESCO-a obilježava 5. listopada, Primorsko-goranska županija nagradila je najuspješnije nastavnike i škole s područja naše županije koji su se istaknuli izvrsnošću u svom radu.

Nagrade je ovogodišnjim laureatima na svečanosti u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka uručila pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, a primili su je Damir Čović, profesor fizike u OŠ Turinić, Suzana Matušan Avgustini, učiteljica glazbene kulture u OŠ Eugen Kumičić Rijeka, Ana Matišić Vicić, nastavnica matematike u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi u Rijeci te Helga Dukarić Dangubić, nastavnica glazbene umjetnosti u Gimnaziji Andrije Mohorovičića Rijeka.

Najboljim odgojno-obrazovnim ustanovama proglašene su Osnovna škola Kostrena i Ugostiteljska škola Opatija, u čije su ime nagrade primile ravnateljice Adriana Glavan i Sibila Roth.

“Od srca čestitam svim nagrađenima jer ono što smo vidjeli iz njihovih prijava je uistinu impresivno. Biti učitelj je vrlo vrijedno, savjesno i odgovorno. To nije posao, već poziv i nema većeg zadovoljstva kada imate jednu važnu ulogu u životu djeteta”, rekla je pročelnica Stilin dodavši da su pojedinci nagrađeni i novčanom nagradom u iznosu od 1.200,00 eura.

U kasnijem panelu dobitnici su razgovarali o važnosti svoje profesije, ali i ovog priznanja te istaknuli da je rad s djecom doista poziv. Smatraju da su uspjesi učenika i njihovi uspjesi kao i da je najveća nagrada kada učenici nadmaše svoje učitelje.

Županijski izbor najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika i ustanova provodi se dugih 25 godina, a za ovogodišnju nagradu konkuriralo je 14 odgojno-obrazovnih djelatnika te pet ustanova.

U prigodnom glazbenom programu nastupili su učenici Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov Andrej Grlaš, Almer Rizvanović, Ivan Kolar, Franka Zupičić i Matias Belušić Gonzalez.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari