''UNIŠTIT ĆE SE POLJE''

Najava izgradnje trgovačkog centra na Grobničkom polju izazvala žustru raspravu i nezadovoljstvo dijela mještana

Iz Općine Jelenje su početkom lipnja najavili izgradnju velikog trgovačkog centra Interspar tik uz Grobničko polje

Gradnja će početi do kraja tekuće godine. Kako poručuju iz Općine Jelenje riječ je o kapitalnom projektu koji stavlja neiskorišteno građevinsko zemljište u funkciju – riječ je o višemilijunskoj investiciji poduzetnika.

”Riječ je o manjem tipskom objektu, za čiju gradnju je Spar već obavio pripremne radnje, odnosno kupio potrebne parcele od privatnih vlasnika, dok je za izgradnju pristupne prometnice bilo potrebno skinuti oznaku javnog dobra za dio nerazvrstane ceste u Ulici Pulipoje. Suglasnost je tako dalo i Općinsko vijeće, za potrebitu papirologiju i proceduru, odnosno pokretanje postupka procjene, prodaje i sklapanja ugovora o prodaji dijela spomenute ceste u katastarskoj općini Dražice”, stoji u objašnjenu Općine Jelenje.

VIDEO DANA:

Izgradnja trgovačkog centra u projektu uključuje supermarket “koji ima cjenovno prihvatljivu ponudu prehrambenih i drugih artikala, time ga čini novom ponudom na području Općine Jelenje”.

Osim toga, ističu i mnoge komunalne investicije koje su vezane uz sam projekt – uređenje ceste i prilaz objektu, nova rasvjetna tijela i bolje osvjetljenje, novu vizuru prilikom ulaska u Općinu Jelenje…

Ukupna površina objekta je više od 1000m2. Centar će imati više od 50 parkirnih mjesta, ponudit će se nova radna mjesta te će se urediti zelene površine.

Međutim, jedan broj mještana Općine Jelenje je istaknuo nezadovoljstvo povodom najave izgradnje ovog trgovačkog centra. Pored toga što se objava Općine Jelenje žustro komentirala, na Facebooku je osnovana i grupa ”Spasimo NAŠE poje” koja u kratko vrijeme od osnivanja broji 729 članova i svi se slažu da Grobničko polje nije mjesto za izgradnju trgovačkog centra.

”Ne želim Spar na ulazu u Dražice. Ne želim Spar gdje bi trebalo biti stablo. Ne želim Spar u vodozaštitnom području. Ne želim Spar jer to dovodi do niza drugih problema. Nije problem Spara. Problem je lokacije. Neshvatljivo je zapravo kako se uspjelo dobiti sve potrebne dokumente koji bi omogućili izgradnju Spara u području gdje je zabranjeno graditi. Ne želimo Spar va našen poju i točka!” komentirao je osnivač grupe.

Foto: N.K./ Facebook/ Lokacija na kojoj bi se izgradio novi centar.

”Ako ste spremni na smrad, štakori, galebi da Van se kote po krovih, da se*u po autimi. Ako ne želite to trebamo pomoć od vas ki bi skupjal potpisi” glasi drugi komentar.

”Na 7 minuta vožnje imamo nebrojeno šopinga. Moje skromno mišljenje – NE. Ali to je moje mišljenje. Rađe gledam konje i ovce na polju nego Špar”, glasi jedan od komentara ispod objave na Facebook profilu Naše Jelenje.

Treba reći i to da drugi dio građana podržava izgradnju trgovačkog centra obrazlažući svoje odobravanje uglavnom time što je Dražičanima i mještanima u okolici itekako potrebno mjesto u blizini njihovih domova za kupnju namirnica i drugih proizvoda za kućanstvo.

“Napokon ćemo u trgovinu s velikom ponudom stvari koja nam trebaju – na korak ili na minutu-dvije od kuće”, ističu pobornici ovog projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari