GLAZBENA ŠKOLA ORGANIZATOR

Najavljen Gala koncert Glazbena u Guveru uz poruku ”Klasična glazba nije bauk”

U perivoju Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka na konferenciji za medije najavljen je Gal koncert “Glazbena u Guveru- GUG” u organizaciji Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, u suradnji sa Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja Rijeka (projekt Brdo kulture,) uz potporu Primorsko goranske županije.

Program i sam koncert su najavili pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje mr.sc. Edita Stilin, ravnateljica Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Nikolina Radić- Štivić, ravnatelj glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, Danijel Trinajstić, voditeljica projekta Glazbena u Guveru, Slađana Čolović i suradnik na projektu Glazbena u Guveru, Davor Juretić.

“Primorsko-goranska županija je, osim srednje Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov Rijeka, osnivač i osnovnih glazbenih škola u Rijeci i Delnicama, Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i osam glazbenih odjela diljem županije. Slobodno možemo reći da smo doista županija koja voli i njeguje glazbeni izričaj. Vjerujem da će naši sugrađani uživati u izvrsnom koncertu, a koristim priliku i građanima Rijeke čestitati njihov dan, Dan sv. Vida”, izjavila je pročelnica Stilin.

VIDEO DANA:

Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka u suradnji sa PPMHPR u sklopu projekta Brdo kulture nakon stanke zbog koronavirusa ove se godine vraća na scenu Gala koncertom. Idejna začetnica i umjetnička voditeljica koncerta Glazbena u Guveru – GUG je profesorica Slađana Čolović. Nakon Večeri filmske glazbe koja je pred dvije godine popunila sva mjesta u perivoju Guvernerove palače, slijedi još jedna glazbom ispunjena večer – večer klasične glazbe.

“Ovim koncertom želimo osvijestiti široj javnosti život mladih glazbenika i njihov put do izvrsnosti. Svaki glazbenik ulaže izuzetno puno vremena u svoj zanat kroz svakodnevni trening ovladavanja glazbalom/glasom te učeći glazbeno-stilska obilježja različitih epoha. Svojim izvedbama vode nas na čarobno putovanje i vjerodostojno prezentiraju glazbu onako kako je stvarana i zamišljena”, poručili su organizatori.

Koncert će se održati 21. lipnja 2022. godine u perivoju Guvernerove palače s početkom u 21 sat, a nastupit će vrhunski mladi glazbenici koji će se predstaviti kao solisti, članovi komornih sastava, članovi zbora te orkestra uz veliku pomoć svojih mentora. Ulaz se ne naplaćuje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari