3. LISTOPADA

Najavljen nikad bogatiji Rijeka Boat Show 2024: 40 godina tradicije koja spaja ljubitelje mora i nautičkog turizma

Na Gatu Karoline Riječke danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen Rijeka Boat Show 2024. Prošlo je četrdeset godina od održavanja prvog i najvećeg sajma ove vrste na našim prostorima, a riječ je naravno o Nautici. Rijeka Boat Show s ponosom nastavlja tu bogatu tradiciju, a ovogodišnje izdanje posvećeno je upravo obilježavanju te važne obljetnice. Značaj je prepoznala i Turistička zajednica Grada Rijeka, koja je nedavno organizatorima uručila priznanje ‘Riječka trešnja’ za dugogodišnji doprinos razvoju nautičkog turizma i promociji Grada. 

Rijeka Boat Show održat će se od četvrtka, 3. listopada, do nedjelje, 6. listopada 2024. Mjesto održavanja već je svima poznato – riječ je o Gatu Karoline Riječke gdje je sve spremno za dolazak izlagača i posjetitelja. Svi kapaciteti su popunjeni do posljednjeg mjesta; na sajmu će biti više od sto izlagača, a s obzirom na veliki interes, očekuje se iznimna posjećenost.

Uvodnu riječ u ime Turističke zajednice grada Rijeke dao je voditelj razvoja proizvoda Marko Mikašinović. “Otvaranje Rijeke prema moru traje već četrdeset godina, a čini se da je ova godina obilježena brojnim obljetnicama važnih događanja u gradu. Rijeka Boat Show ima velik značaj za destinaciju i predstavlja snažan motiv za dolazak turista, što su nam potvrdile i prethodne dvije godine. Ponosni smo i izuzetno nam je zadovoljstvo na bilo koji način podržati i doprinijeti ovako kvalitetnom programu manifestacije. Iako sajam slavi četrdeset godina, djeluje mlađe i svježije nego ikad,” izjavio je Mikašinović.

Rajko Jurman, kapetan i voditelj komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka, istaknuo je dugogodišnju suradnju s organizatorima Rijeka Boat Showa. “Lučka uprava Rijeka već dugi niz godina djeluje kao jedan od partnera sajma. Ovaj sajam je dio putničke luke uspio pretvoriti u mjesto susreta gospodarstvenika, proizvođača nautičke opreme i plovila, a mi podržavamo aktivnosti koje potiču razvoj na ovom području. Očekuju nas brojni noviteti, a ono što me posebno raduje jest kreativnost i domišljatost proizvođača plovila. Zahvaljujem organizatorima na uloženom trudu i nadam se da će događaj proći uz lijepo vrijeme i s mnogo veselja.”

Medijima se obratio i direktor Rijeka Boat Showa, Ivan Črnjarić i osvrnuo se na dugu tradiciju i svjetlu budućnost. “Još 1984. godine, netko je imao hrabru ideju pa nije slučajno da je upravo tada nastao sajam nautike u Rijeci. Zahvaljujući njenom idealnom geografskom položaju, blizini inozemstva i statusu slobodne kraljevske luke proglašene prije više od 300 godina, Rijeka je prirodno postala središte nautike u našoj regiji. Oduvijek je bila progresivna i upravo zato smo ove godine osmislili slogan ’40 godina vizije’. Želim zahvaliti svim dosadašnjim organizatorima, kao i onima koji su podržavali sajam od njegovog početka. S nadolazećim projektima, ulaganjima investitora i naporima Lučke uprave, Grada i drugih, Rijeka postaje sve atraktivnija, a sajam nautike opravdava svoju važnost.” zaključio je Črnjarić.

Jana Sertić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte, izrazila je zadovoljstvo kontinuiranim napretkom Rijeka Boat Showa: “U Gradu Rijeci smo izuzetno zadovoljni što sajam svake godine sve više napreduje, pogotovo nakon organizacijskog preokreta prije šest godina. Popunjenost kapaciteta jasno pokazuje kako Rijeka teži daljnjem razvoju nautičkog turizma, kao i povezanosti našeg stanovništva s morem. U nadolazećim godinama moramo raditi na tome da infrastruktura prati rast sajma, jer potencijal za širenje definitivno postoji.”

Lučka uprava ove je godine osigurala dodatni prostor uz more oslobađanjem parkirališta, što je omogućilo bolju organizaciju prostora. Prva svjetska premijera u sadašnjoj organizaciji dolazi upravo iz Hrvatske, točnije s otoka Raba. Predstavit će se brodica Sampa 8 HD koja je napravljena za gospodarske i komercijalne namijene, za prijevoz putnika. Na kraju, organizatori su zahvalili svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji Rijeka Boat Showa, a posebice Gradu Rijeci, Turističkoj zajednici Grada Rijeke, Primorsko-goranskoj županiji, Lučkoj upravi, sponzorima HEP d.d., ACI d.d., ACI Gitone, A.C. Select te medijskim partnerima, a to su Novi list, La Voce del Popolo, Burza Nautike, ACI No. 1 i Azimouthio. 

Svečano otvaranje uz prigodnu riječ organizatora, prijatelja sajma i gostiju predviđeno je za četvrtak, 3. listopada u 12:00 sati. Radno vrijeme je svaki dan od 10:00 do 19:00 sati, osim nedjelje do 18:00 sati. Ulaznice su simboličnih 5 eura za odrasle, za djecu do 7 godina besplatne, a za djecu od 7 do 12 godina cijena je 2 eura.

Foto: Ivor Mažar

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari