JUBILARNA 10.

Najavljena Rijeka psihologije 2021.: PGŽ uplatila 10 tisuća kuna za pomoć psiholozima Sisačko-moslavačke županije

U Pomorskom i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja najavljen je program Rijeke psihologije 2021.

Aktivnosti povodom desete Rijeke psihologije predstavili su pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, predsjednica Organizacijskog odbora psihologinja Ines Jakovčić i psiholog Armin Hadžić iz Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije.

Pročelnica Stilin istaknula je kako će jubilarna 10. Rijeka psihologije biti u korona uvjetima jer će se 2/3 programa odvijati online, a 1/3 u školama.

Ove godine je Primorsko-goranska županija generalni pokrovitelj manifestacije.

Također, Primorsko-goranska županija odlukom župana Zlatka Komadine uplatila je 10 tisuća kuna za humanitarnu pomoć psiholozima Sisačko-moslavačke županije.

Pročelnica je istaknula kako će se ovogodišnja Rijeka psihologije odvijati u 13 gradova PGŽ te se zahvalila organizacijskom odboru i volonterima na trudu i angažmanu, a napomenula je i kako je na području Primorsko-goranske županije 19 učenika s područja Sisačko-moslavačke županije.

Psiholog Armin Hadžić iz Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije zahvalio se Primorsko-goranskoj županiji na donaciji i nastavku organizacije Rijeke psihologije koja je, kako je rekao, tradicionalno najkvalitetnija manifestacija s najopširnijim programom u Republici Hrvatskoj.

„Netom nakon nedavnih događaja na području Sisačko-moslavačke županije mi psiholozi odlučili smo se za edukacije jer moramo dugoročno biti prisutni za naše stanovništvo, njih oko 180 tisuća. Potres je pokrenuo val retraumatizacije, klinička slika mentalnog zdravlja je gora nego u drugim stabilnijim dijelovima Hrvatske, zato se još jednom zahvaljujem na pomoći koju nam pružate jer pokazujete da nismo sami. Izuzetno nam je važna edukacija kako bismo mogli dugoročno raditi na poboljšanju kvalitete mentalnog zdravlja stanovništva i upravo zato nam je i važna manifestacija kao što je Rijeka psihologije“, rekao je Hadžić.

Predsjednica Organizacijskog odbora psihologinja Ines Jakovčić najavila je kako će se 10. jubilarna manifestacija Rijeka psihologije kojoj je ovogodišnji slogan „Čuvajmo mentalno zdravlje“ održati od 15.-21. veljače.

Rijeka psihologije zajednički je projekt sveučilišne zajednice, neprofitnog sektora i jedinica lokalne i regionalne samouprave koji se provodi s ciljem popularizacije psihologije i promicanja njenog položaja u društvu i već devet godina teče gradom na Rječini i Primorsko-goranskom županijom, a ove će godine prvi put teći i online okruženjem.

Manifestacija se provodi u sklopu Tjedna psihologije koji se obilježava na nacionalnoj razini s ciljem prikaza različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi i psihologinje mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice održavanjem brojnih edukativnih i drugih uobičajenih aktivnosti iz svoje prakse. Osim popularizacije psihologije, manifestacija promiče volonterstvo i svake se godine prikupljaju sredstva u humanitarne svrhe.

Službeno otvorenje manifestacije održat će se u ponedjeljak, 15. veljače, s početkom u 18 sati na Zoom platformi, a u sklopu otvaranja prof. dr. sc. Jasna Hudek-Knežević s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci održat će predavanje o socioseksualnosti.

Generalni je pokrovitelj ovogodišnje manifestacije Primorsko-goranska županija, a realizaciju manifestacije financijski podupiru i Grad Rijeka, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet u Rijeci, Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci, Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci, Hrvatska psihološka komora, Hrvatsko psihološko društvo, Prospekt d.o.o., 3D2 VISUAL i Geko Solutions.

Ulaz je na sve aktivnosti besplatan, no za neke je od njih broj sudionika ograničen, zbog čega je obavezna prethodna najava.

Svi detalji s vremenom i mjestom održavanja, kratkim sažetkom aktivnosti, uputama za prijave i naznačenom ciljanom skupinom objavljeni su na službenim stranicama manifestacije www.rijekapsihologije.uniri.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari