ZA SVAKOGA PONEŠTO

Najavljeno Ljeto u Čavlima; Donosimo bogat program Bartoje 2023.

Ljeto u Čavlima biti će ispunjeno sa mnoštvo događanja, a finale kao i svake godine očekuje se krajem kolovoza kada se tradicionalno slavi popularno nazvana „Bartoja“ – dan zaštitnika Općine Čavle, sv. Bartola.

Dok su se pomalo slegli dojmovi nakon fantastična dva festivala – Festivala palente i sira te Festivala teatra Čavle Omišalj Turistička zajednica Općine Čavle pripremila je pregršt novih sportskih, zabavnih, kulturnih i gastro događanja

Krajem srpnja po prvi puta će ugostiti stand up show popularnog blogera Krule te pokušati ponovno oživiti predivne noći klapa uz Klapu Intriga i prijatelje.

Znamo da je Kaštel Grada Grobnika uvijek dobra opcija, a pogotovo u vruće ljetne dane kada nam treba malo povjetarca i „friškog“ zraka. Vikend 12. i 13. kolovoza rezerviran je za novo događanje „Zvijezde i poezija va Kaštelu“ u kojem pozivamo na promatranje Suza Sv. Lovre u okružju predivnog ambijenta i poezije, dok će Vas samo dan poslije čekati rapsodija najboljih vinara iz cijele Hrvatske u već poznatom i popularnom eventu „Dan vina“.

Od sredine kolovoza polako ulazimo u finale i proslavu „Bartoje“. Od sportskih događanja izdvojili bi novi turnir u briškuli, trešeti i mori koji će se održati 18. i 19. kolovoza te već poznata lica – Sportsko i Vertikalno lice Platka – 19. i 27. kolovoza. 19. i 22. kolovoza uveli smo organizirane, vođene interpretacijske ture putovima Frankopana u kojima ćete zasigurno puno naučiti i počastiti se delicijama Grobnišćine.

24. kolovoza uz tradicionalni Bartojski sajam i Bartojenak u večernjim satima će se održati koncert Maria Lipovšeka Battifiace, dok su popularni „Letovci“ na rasporedu 25. kolovoza kao i Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Čavle na kojoj će biti uručena priznanja za najlipši privrat i balkon te najbolje sportaše Općine Čavle. 13. po redu Bartojski kotlić čeka nas u Buffetu Pomorac 26. kolovoza.

Ulaz na sva događanja je besplatan!

”Pozivamo da nam se pridružite u bogatom i raznovrsnom programu koji smo za vas pripremili uz podršku Općine Čavle, TZ PGŽ, Udruge Palentar, Grobničkih dondolaša te Katedre Čakavskoga sabora Grobnišćine” priopćili su iz organizacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari