ČESTITAMO

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH! Ovo su imena 26 učenika generacije riječkih osnovnih škola

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Riječ je o učenicima koji su se tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja iskazali i u brojnim izvannastavnim, izvanškolskim i humanitarnim aktivnostima te u podizanju ugleda svoje škole.

Nagrađene učenike, njih 26 i njihove roditelje pozdravili su i čestitali im riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg.

„Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba nije floskula već stara uzrečica koja je itekako istinita i siguran sam da ćete se svojih osnovnoškolskih dana cijeloga života s radošću prisjećati, a ovaj prijem samo je jedan mali znak pažnje da vam čestitamo na vašem izuzetnom uspjehu“, poručio je učenicima gradonačelnik Filipović koji je čestitao i njihovim roditeljima koji ih podržavaju, ali i profesorima koji su ih pratili i obrazovali tijekom osnovnoškolskog obrazovanja. „Svojim trudom, znanjem i zalaganjem zaslužili ste priznanje učenika generacije i nadam se da će vas uspjeh pratiti i tijekom vašeg daljnjeg školovanja. Trudimo se da obrazovanje bude u fokusu naših politika. Trudimo se u našim školama pružiti nadstandard kao što su Građanski odgoj i obrazovanje koji se već godinama provodi, a nastavljamo s eksperimentalnim uvođenjem Zdravstvenog odgoja i obrazovanja od iduće školske godine. Gledajući vas i vaše uspjehe, siguran sam da je naš grad u budućnosti u sigurnim rukama“, rekao je Filipović.

U ime učenika generacije obratio se Vanja Petropoli iz OŠ Kantrida koji je čestitao svim učenicima na uspjehu, ali i Gradu Rijeci koji na ovaj način svake godine nagrađuje učenike generacije i time pokazuje da prepoznaje važnost obrazovanja i izvrsnosti. „Vjerujem kako govorim u ime svih da smo ponosni na svoja postignuća, a kroz razna natjecanja na kojima smo sudjelovali promovirali smo svoje škole i svoj grad. Vjerujem da će svatko od nas biti uspješan u daljnjem obrazovanju, da ćemo nastaviti rasti i razvijati se u područjima svojih interesa“, rekao je Petropoli koji je također zahvalio roditeljima i svim profesorima.

U sklopu prijema plesni nastup izvela je učenica klasičnog baleta Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, Greta Tibljaš.

Učenici generacije su Nika Ljubičić (OŠ-SE Belvedere), Ema Kapidžik (OŠ Brajda), Nikolina Valentić (OŠ Centar), Doria Kancijanić (OŠ-SE Dolac), Lovro Jurasić (OŠ Eugen Kumičić), Zlata Vrtodušić (OŠ Fran Franković), Erik Hadžić (OŠ-SE Gelsi), Tomas Radin (OŠ Gornja Vežica), Tia Kezele (OŠ Ivana Zajca), Vanja Petropoli (OŠ Kantrida), Mia Glomazić (OŠ Kozala), Einar Miletić (OŠ Nikola Tesla), Nina Pezelj (OŠ Pećine), Karlo Perić (OŠ Pehlin), Ante Segulin Štambuk (OŠ Podmurvice), Emanuela Konta (OŠ-SE San Nicolo), Ivan Terzić (OŠ Srdoči), Marijela Dujmović (OŠ Škurinje), Lara Grgurić (OŠ Trsat), Karlo Sigel (OŠ Turnić), Lara Richter (OŠ Vežica), Greta Tibljaš (OŠ za klasičćni balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica), Nina Jurjević (OŠ Vladimir Gortan), Lucija Fajta (OŠ Zamet), Ivan Lanc (Katolička osnovna škola „Josip Pavlišić“) i Emma Belić (Waldorfska škola).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari