ONLINE ŠKOLA

Najduže zimske praznike ikad treba iskoristiti! CTK Rijeka organizira online radionice

Centar tehničke kulture Rijeka po prvi put organizira Zimsku školu isključivo online. Šest radionica koje će se održavati od 4. do 13. siječnja 2021., bavit će se programiranjem, spačkama na računalu, izradom GIF-a, 3D modeliranjem te fotografijom i animiranjem.

Radionica programiranja u Pythonu
Uđi u svijet programiranja s programski jezikom koji nosi naziv zmije. I to vrlo opasne zmije! Radionica je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda, a održavat će se od 4. do 8. siječnja od 10 do 12 sati. U srijedu, 6. siječnja, na blagdan Sveta tri kralja radionice neće biti.

3D modeliranja u programu Tinkercad
A u svijet 3D modeliranja možeš ući u 90-minutnoj radionici o programu Tinkercad. Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 5. razreda osnocne škole, a održat će se u dva termina – na tebi je da izabereš koji ti bolje odgovara. Ponedjeljak, 4. siječnja, od 14 do 15:30 ili petak, 8. siječnja, od 14 do 15:30.

Spačke na računalu
Ako se voliš zafrkavati i zadavati svojim ukućanima glavobolje s računalima, za tebe je radionica Spačke na računalu. U 90 minuta naučit ćeš kako podići atmosferu među svojim prijateljima i obitelji. Radionica je namijenjena zafrkantima svih dobi, a održat će se u utorak, 5. siječnja, u 12 sati.

3D modeliranje – stalak za mobitele
U programu SketchUP napravit ćemo 3D model stalka za tvoj mobitel. Potom će ga naša vrijedna ekipa isprintati, a ti ga možeš pokupiti i odnijeti kući. Radionica je namijenjena učenicima od 6. do 8 razreda osnovne škole, a održat će se u ponedjeljak i utorak, od 11. do 12. siječnja od 11 do 12:30.

Fotografija i novi mediji
Želiš li nam izraditi svoju foto-priču, prijavi se na radionicu Fotografija i novi mediji za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole. Od osnova fotografije, snimanja do animiranja u jednu zajedničku priču – sve to ćemo proći na trodnevnoj radionici, koja će se održati od 11. do 13. siječnja od 15 do 16:30 sati.

Radionica izrade GIF-a
A na radionici izrade GIF-a izrađivat ćemo GIF-ove o partnerskim odnosima i vezama. Radionica je namijenjena mladim osobama od 15 do 30 godina, a održat će se u utorak i srijedu, od 12. do 13. siječnja od 13:00 do 14:30 sati.

Prijavnica za Zimsku školu u 2021. godinu

Zimska škola organizira se u suradnji s Hrvatskim savezom brodomaketara, SOS Rijeka – centrom za ljudska prava i nenasilje te Udrugom filmskih entuzijasta AnimatoRI, a uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politku, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari