STRAH OD GROZNICE

Najezda miševa na širem riječkom području uznemirila mještane: ”Ima ih posvuda, ne možemo ih se riješiti!”

Foto: Pixsell/Google maps

Stanovnici Općine Matulji posljednjih nekoliko dana muku muče s najezdom miševa, ali i strahuju od mišje groznice.

Kako kažu mještani Rukavca, Brguda, Bregi, Muna, Žejana, Jušića, dnevno pronalaze na desetke poljskih miševa, i to u vrtovima, podrumima, pod automobilima, ali i na cesti ispred kuća.

S obzirom na situaciju u Gorskom kotaru u kojemu je zabilježeno najviše slučajeva mišje groznice, mještani matuljskog područja su s pravom zabrinuti, a o svemu su obavijestili i veterenirare te komunalnu službu.

 

– Ovako  nešto još nismo doživjeli. Navikli smo tu i tamo pronaći kojeg miša, ipak živimo dosta udaljeni od grada, ali ovoliki broj miševa sigurno nije nromalan. Evo, susjeda ih se doslovce ne može riješiti, na dan u smeće baci dvadesetak krepanih miševa, a oni koji imaju mačke nalaze ih svaki dan krepane po dvorištima. Situacija je grozna, kazala je mještanka Rukavca.

Općina Matulji kontaktirala je nadležne službe – epidemiologa, Nastavni zavod i veterinara, a koji su ih izvijestili da nema mjesta panici. Ipak, s obzirom na sve više zabilježenih slučajeva, Općina Matulji zatražit će daljnje istraživanje najezde miševa, piše Novi list.

– Odgovor od nadležnih službi bio je da je to najvjerojatnije posljedica deratizacije. Međutim, mi nismo zadovoljni tim odgovorom i smatramo da treba točno utvrditi zbog čega se to događa. I prije se radila deratizacija pa se nikada tako nešto nije događalo. Obratit ćemo se i Nastavnom zavodu i tražit ćemo da se tome posveti malo veća pažnja i ukazati da je, ne tako daleko, u Gorskom kotaru zabilježena mišja groznica, objasnio je Danijel Jerman, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Općine Matulji, piše Novi list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari