STRAH OD GROZNICE

Najezda miševa na širem riječkom području uznemirila mještane: ”Ima ih posvuda, ne možemo ih se riješiti!”

Idi na originalni članak
Foto: Pixsell/Google maps

Stanovnici Općine Matulji posljednjih nekoliko dana muku muče s najezdom miševa, ali i strahuju od mišje groznice.

Oglas

Kako kažu mještani Rukavca, Brguda, Bregi, Muna, Žejana, Jušića, dnevno pronalaze na desetke poljskih miševa, i to u vrtovima, podrumima, pod automobilima, ali i na cesti ispred kuća.

S obzirom na situaciju u Gorskom kotaru u kojemu je zabilježeno najviše slučajeva mišje groznice, mještani matuljskog područja su s pravom zabrinuti, a o svemu su obavijestili i veterenirare te komunalnu službu.

 

– Ovako  nešto još nismo doživjeli. Navikli smo tu i tamo pronaći kojeg miša, ipak živimo dosta udaljeni od grada, ali ovoliki broj miševa sigurno nije nromalan. Evo, susjeda ih se doslovce ne može riješiti, na dan u smeće baci dvadesetak krepanih miševa, a oni koji imaju mačke nalaze ih svaki dan krepane po dvorištima. Situacija je grozna, kazala je mještanka Rukavca.

Općina Matulji kontaktirala je nadležne službe – epidemiologa, Nastavni zavod i veterinara, a koji su ih izvijestili da nema mjesta panici. Ipak, s obzirom na sve više zabilježenih slučajeva, Općina Matulji zatražit će daljnje istraživanje najezde miševa, piše Novi list.

– Odgovor od nadležnih službi bio je da je to najvjerojatnije posljedica deratizacije. Međutim, mi nismo zadovoljni tim odgovorom i smatramo da treba točno utvrditi zbog čega se to događa. I prije se radila deratizacija pa se nikada tako nešto nije događalo. Obratit ćemo se i Nastavnom zavodu i tražit ćemo da se tome posveti malo veća pažnja i ukazati da je, ne tako daleko, u Gorskom kotaru zabilježena mišja groznica, objasnio je Danijel Jerman, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Općine Matulji, piše Novi list.

Exit mobile version