Najtopliji lipanjski dan u Istri i na Kvarneru u posljednjih 58 godina!

Četvrtak je donio vrhunac toplinskog vala, a temperature zraka na istarskom području penjale su se do 38 °C uz nepodnošljivu sparinu koja se navečer intenzivirala

Oboreni su i temperaturni rekordi, javlja Istramet.

U Rijeci je u 13 sati izmjereno 36 °C, objavili smo jučer OVDJE: RIJEKA SE “TOPI” NA “+ 36”! Pogledajte kako se naši sugrađani nose s vrućinom!

U Pazinu smo svjedočili najtoplijem lipanjskom danu u posljednjih 58 godina koliko se vrše redovita meteorološka mjerenja. U 15 sati na DHMZ postaji izmjereno je 35,8 °C, čime je za 0,2 °C premašen stari rekord koji je postavljen 12.06. “legendarne” 2003. godine

Prema našim meteorološkim postajama lokalno je bilo još i toplije, naročito u gradskim centrima gdje je prisutna betonizacija, ali i u dolini Mirne gdje se temperatura penjala iznad 38 °C.

Temperaturni rekord oboren je i na lokaciji Parg-Čabar u Gorskom kotaru gdje je izmjereno 32,5 °C, što je za čak 1,2 °C više od starog rekorda koji je kao i u Pazinu postavljen 2003. godine.

Rekordi su padali i u susjedstvu. Slovenski ARSO objavio je kako je četvrtak bio najtopliji dan u Alpama u posljednjih 70 godina, a temperatura zraka na Kredarici se popela na čak 21 °C, javlja Istramet.

Prognoza za danas: pretežno sunčano i vruće vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku visokog tipa. U gorskom području još u noći može biti izoliranih grmljavinskih pljuskova. Temperature zraka bit će 2-4 °C niže u odnosu na četvrtak. Puhat će slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima jaka bura. Temperature zraka  dnevne između 31 i 35 °C.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari