NAKON DVIJE GODINE

Nakon dvije godine pauze u petak će se održati 27. međunarodna bakarska veslačka regata

Idi na originalni članak
Fotografija s 22. regate u Bakru. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pomorska škola Bakar nakon dvije godine stanke zbog pandemije virusa COVID 19 organizira 27. međunarodnu veslačku regatu pomorskih učilišta na kojoj sudjeluju učenici i studenti pomorskih učilišta iz Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Oglas

Ovogodišnja 27. po redu međunarodna veslačka regata održat će se u petak, 20. svibnja 2022. g. s početkom u 11:30 sati  u lučici ispred Pomorske škole u Bakru.

Ove godine potvrdile  su sudjelovanje na regati:

Muške ekipe: GEPŠ Piran (Elektro in pomorska šola Portorož) Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju, Beograd Srednja škola „Ambroza Haračića“, Mali Lošinj Pomorska škola Bakar Pomorski fakultet u Rijeci 

Ženske ekipe: Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju, Beograd Pomorska škola Bakar Pomorski fakultet u RijeciFakulteta za pomorstvo in promet – Portorož

Regata će se održati pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Bakra.

Na regati se očekuje otprilike 150 sudionika te brojni uzvanici i gosti.

“Ciljevi naših regatnih natjecanja su: promoviranje i populariziranje pomorskog poziva, razmjena iskustava u školskoj praksi različitih tipova učilišta u Europi i kod nas, poticanje na bavljenje temeljnim mornarskim vještinama, društvena i zabavna dimenzija povezivanja mladih, poticanje na učenje stranih jezika, upoznavanje kulturalnih razlika te promocija užeg i šireg zavičaja, njegovih osobitosti, ljudi i običaja.”, priopćili su iz Pomorske škole Bakar.

Sukladno međunarodnim pomorskim konvencijama svako pomorsko učilište u nastavi stručnih predmeta dužno je učenicima osigurati osnovna znanja iz veslanja na brodicama za spašavanje.

Exit mobile version