NAKON DVIJE GODINE

Nakon dvije godine pauze u petak će se održati 27. međunarodna bakarska veslačka regata

Fotografija s 22. regate u Bakru. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pomorska škola Bakar nakon dvije godine stanke zbog pandemije virusa COVID 19 organizira 27. međunarodnu veslačku regatu pomorskih učilišta na kojoj sudjeluju učenici i studenti pomorskih učilišta iz Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Ovogodišnja 27. po redu međunarodna veslačka regata održat će se u petak, 20. svibnja 2022. g. s početkom u 11:30 sati  u lučici ispred Pomorske škole u Bakru.

Ove godine potvrdile  su sudjelovanje na regati:

Muške ekipe: GEPŠ Piran (Elektro in pomorska šola Portorož) Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju, Beograd Srednja škola „Ambroza Haračića“, Mali Lošinj Pomorska škola Bakar Pomorski fakultet u Rijeci 

Ženske ekipe: Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju, Beograd Pomorska škola Bakar Pomorski fakultet u RijeciFakulteta za pomorstvo in promet – Portorož

Regata će se održati pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Bakra.

Na regati se očekuje otprilike 150 sudionika te brojni uzvanici i gosti.

“Ciljevi naših regatnih natjecanja su: promoviranje i populariziranje pomorskog poziva, razmjena iskustava u školskoj praksi različitih tipova učilišta u Europi i kod nas, poticanje na bavljenje temeljnim mornarskim vještinama, društvena i zabavna dimenzija povezivanja mladih, poticanje na učenje stranih jezika, upoznavanje kulturalnih razlika te promocija užeg i šireg zavičaja, njegovih osobitosti, ljudi i običaja.”, priopćili su iz Pomorske škole Bakar.

Sukladno međunarodnim pomorskim konvencijama svako pomorsko učilište u nastavi stručnih predmeta dužno je učenicima osigurati osnovna znanja iz veslanja na brodicama za spašavanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari