EKOLOŠKI INCIDENT

Video | Nakon Kostrene, plaže su zagađene i u Lovranu i Medveji!

Stanovnike Lovrana zatekao je ružan prizor – na plažama je crna i ljepljiva masa! Više u video prilogu!

Na jednoj od omiljenih plaža, točnije plaži Peharovo, posvuda su crne i ljepljive mrlje.

Pretpostavlja se kako je dio onečiščenja iz Kostrene zbog vjetra došao na plaže Lovrana. Podsjetimo, tamo je prije par dana iscurilo lož ulje iz Termoelektrane Urinj. Uz plažu Peharovo, ista situacija je i u Medveji.

“Nakon bure, građani su nam dojavili da se pojavilo onečišćenje na plažama. Izdaleka ne izgleda veliko onečišćenje ali je to neka nezgodna ljepljiva masa koja je zahvatila dobar postotak površine plaže. Ovo je prvi put da se suočavamo s ovakvim nečim.”, kaže Bojan Simonič, načelnik Općine Lovran za Kanal Ri.

Pretpostavlja se kako je dio onečiščenja iz Kostrene, zbog vjetra, došao na plaže Lovrana. Podsjetimo, tamo je prije par dana iscurilo lož ulje iz Termoelektrane Urinj.

“Imamo sreću u nesreći da se to dogodilo ivan sezone korištenja plaža, jer tada bi šteta bila puno veća.”, dodao je načelnik Simonič.

Uz Plažu Peharovo, ista situacija je i u Medveji.

“Mi živimo od ove plaže, ovo nam je sve, Ne daj Bože da se ovo dogodilo u toku sezone, to bi imalo katastrofalne posljedice, ovo je eko incident.”, ogorčen je Nikola Franković iz Udruge Za Medveju.

Po dojavi, na teren je jučer izašla inspekcija Lučke kapetanije Rijeka. Njihovo plovilo analiziralo je more te došlo do zaključka da ono nije onečiščeno. Zbog onečišćenja šljunka, danas je na teren poslana Dezinsekcija. Čišćenju su se pridružili i mještani.

Šljunak će se morati mijenjati i na plaži Peharovo.

“Siguran sam da trošak koji se ovim prouzročio će netko morati u konačnici podmiriti. I trebalo bi naći tko je odgovoran za to sve…”, kaže načelnik Lovrana.

Nadležnima je cilj plaže što prije vratiti u prvobitno stanje, a želja svih je da se ovakvi ekološki incidenti više ne događaju, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari