SAN O RAZVOJU

NAPOKON! U Čavlima započinje izgradnja ceste u poslovnoj zoni Soboli: ”Očekujemo otvaranja novih radnih mjesta!”

San o poslovnoj zoni Soboli I2, koja se nalazi uz auto cestu Rijeka-Zagreb, se ostvaruje. Načelnica Općine Čavle potpisala je Ugovor o izradi izvedbenog projekta za izgradnju ceste unutar zone vrijedan 148 tisuća  kuna s rokom od 60 dana.

Koliko to znači za razvoj gospodarstva i poduzetništva te otvaranje novih radnih mjesta je i činjenica da je da je tvrtka Pag 91 koja se tamo nalazi, po saznanju o gradnji ceste i razvoju poslovne zone odmah najavila gradnju još jedne poslovne hale za svoje potrebe unutar te zone. 

– Najveći uspjeh, nakon puno truda i ne odustajanja je cesta u poslovnoj zoni Soboli. Riječ je o 10,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. To je projekt koji nas je najviše namučio i u koji smo uložili najviše energije. Više od deset godina pokušavalo se riješiti imovinsko-pravne odnose. Naime, u toj zoni Općina uopće nema svog zemljišta, pa smo i za cestu zemljišta morali otkupiti. Zahvaljujući našoj upornosti uspjeli smo kroz tri godine sve riješiti i dobiti građevinsku dozvolu.

S druge strane, mučili smo se u pregovorima s Ministarstvom da uopće otvore natječaj gdje bi se takav projekt mogao financirati, a kad se to napokon dogodilo u rujnu 2019. čekali smo čak do prosinca 2020. na odluku. Možete samo zamisliti kolika je to sreća bila kad smo nakon toliko čekanja u ruci imali papir vrijedan preko 10 milijuna kuna. Zajedno s nama vesele se i svi poduzetnici koji u zoni godinama rade bez infrastrukture i koji će uskoro proširiti svoja postrojenja upravo zahvaljujući toj investiciji, a otvorit će se i nova radna mjesta, rekla je načelnica Cvitan Polić. 

Ta cesta je zapravo preduvjet razvoja poslovne zone Soboli. Zona se nalazi pokraj ugostiteljskog objekta Putniku. U zoni djeluje nekoliko poduzeća Pag 91, Sun Adria i P Audio, no zahvaljujući novoj cesti već dolazi do kupnje zemljišta od strane novih investitora, pa možemo očekivati otvaranje novih pogona, razvoja gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta. 

– To je potvrda da smo dobro odlučili kad smo se uhvatili u koštac sa svim problemima koje je ovaj projekt nosio, zaključila je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari