Napravi vlastitu mobilnu aplikaciju!

Odjel za informatiku, Sveučilišta u Rijeci pokrenuo je u sklopu cjeloživotnog obrazovanja program u kojem će 15 polaznika steći znanja za izradu mobilnih aplikacija.

Razlozi za pokretanje ovakvog programa, više su nego jasni.  Razvoj novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija stvara nove oblike društvenih organizacija u kojima su proizvodnja, obrada i diseminacija informacija snažan izvor produkcije i moći. Sve prisutnija primjena računarstva u oblaku doprinosi većoj dostupnosti i bržem širenju informacija. Mobilni uređaji (pametni telefoni, tableti, dlanovnici) zbog svojih performansi postaju sve zanimljiviji za poslovnu primjenu ICT-a usmjerenog k podršci mobilnim korisnicima. Očekivanja su da će u poslovnim procesima mobilni uređaji nadopuniti ili nadomjestiti prijenosna računala, što će dovesti do rasta potražnje za mobilnim aplikacijama. Očekuje se rast potražnje za kadrovima s vještinama potrebnim za razvoj i održavanje aplikacija za mobilne uređaje.

Program za razvoj mobilnih aplikacija usmjeren je k stjecanju teorijskih znanja i praktičnih vještina potrebnih za razvoj mobilnih aplikacija.

Program razvoja mobilnih aplikacija pokriva:
Osnove objektno-orijentiranog programiranja – primjeri u Java i C++ programskim jezicima
Programiranje za mobilnu platformu Android, iOS i Windows – uvod u razvoj, izrada GUI, lokacijske usluge i upotreba senzora, rad sa resursima, testiranje, distribucija aplikacija
Sigurnost i zaštita za mobilne uređaje – principi informacijske sigurnosti, autentifikacija, incidenti, pojam rizika, nadzori sigurnosti, penetracijska testiranja, zaštita aplikacija, sigurnost preglednika

Po završetku programa polaznici će samostalno razvijati i testirati aplikacije za jednu od ponuđenih mobilnih platformi (Android, iOS, Windows), te odraditi pripremu aplikacije za distribuiranje putem sustava za distribuciju aplikacija (Play Store, AppStore, Windows Phone Store).

Program predavanja i laboratorijskih vježbi detaljno je razrađen i izvodi se u suvremeno opremljenim učionicama, a predavači su pomno odabrani stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom potvrđenim u praksi.

program-faks

Dodajmo još da je cijena programa po polazniku 8.000 kn, a predavanja kreću 20. travnja na Sveučilišnom kampusu u Rijeci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja