OD 52 PRIMJERA IZ PRAKSE

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ nagrađen za najbolji projekt u području mentalnog zdravlja

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije osvojio je prvu nagradu HealthComm Award za najbolji projekt u području mentalnog zdravlja, pod nazivom „Višekomponentni program prevencije ovisnosti o alkoholu, kockanju i novim tehnologijama u Primorsko-goranskoj županiji“.

Na regionalnom HealthComm Forumu 2024 koji okuplja ugledne stručnjake iz područja zdravstva i komunikacija, podijeljene su nagrade za izvrsnost u zdravstvu, u konkurenciji od 52 izvrsna primjera iz prakse u šest različitih kategorija.

Projekt provodi Odsjek za promicanje i zaštitu mentalnog zdravlja iz Odjela za zaštitu mentalnog zdravlja i liječenje ovisnosti NZZJZ PGŽ. Radi se o projektu vrijednom gotovo 160.000 eura koji uključuje suradnju zdravstvenog, odgojno-obrazovnog, socijalnog i civilnog sektora s ciljem smanjenja ovisnosti, a provodi se u suradnji s brojnim partnerima.

Projektom se osnažuju postojeći kapaciteti Savjetovališta za mentalno zdravlje, a izrađena je i web aplikacija „OnMyMind“ za starije adolescente s tehnikama samopomoći te se provode grupe za majke ovisnice i grupe za ovisnike o kockanju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari