EVO KAKO JE BILO

Nastupni prijem veleposlanika Kraljevine Norveške Nj. E. Arnea Sannesa Bjørnstada

Zamjenik župana Vojko Braut i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović primili su u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Arnea Sannesa Bjørnstada.

Zaželjevši dobrodošlicu veleposlaniku Bjørnstadu u Primorsko-goransku županiju i Rijeku, Braut i Filipović su istaknuli posebnosti i geostrateške prednosti položaja naše regije, ujedno zahvalivši veleposlaniku na izvrsnim dosadašnjim odnosima s Veleposlanstvom.

Zamjenik župana Braut je podsjetio na kvalitetnu suradnju s norveškim partnerima u području zdravstvenog turizma odnosno suradnje specijalnih bolnica na području PGŽ sa zdravstvenim ustanovama i osiguravateljskim kućama iz Norveške. Osvrnuo se i na dugu tradiciju izgradnje i dizajniranja brodova na ovom području što je obostrano prepoznato kao sektor s najviše prostora za produbljivanje suradnje.

Veleposlanik Bjørnstad je istaknuo kako norveški investitori vide potencijal u ovom kraju, a složio se s konstatacijom kako su brodogradnja i dizajn brodica značajne poveznice među dvjema zemljama, uz nadu da će se u njegovom mandatu ta suradnja dodatno intenzivirati.

Gradonačelnik Filipović je naglasio prisutnost norveških tvrtki u Rijeci koje doprinose gospodarskom zamahu Rijeke, kao i prisutnost Počasnog konzulata Kraljevine Norveške. Naglasio je značaj turizma, pogotovo dentalnog, kao i općenitog turističkog potencijala Rijeke uz nadu da će se obnoviti veza između Zračne luke Rijeka i Osla.

Veleposlanik Bjørnstad upisao se i u knjigu dojmova te je sa zamjenikom župana Brautom i gradonačelnikom Filipovićem razmijenio prigodne poklone, nakon čega se uputio u Opatiju gdje prisustvuje konferenciji o probaciji u organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave RH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari