NE MOŽETE BEZ DISKUSIJE O VREMENSKIM (NE)PRILIKAMA? Pridružite se tribini na Drenovi o značaju meteorologije, fenomenu opsjednutosti prognozom, estradizaciji meteorologije…

Klima i vrijeme su možda najčešća tema svakodnevnih razgovora između znanaca i neznanaca. Upravo o fenomenima povezanima s vremenskim (ne)prilikama govorit će se na tribini „Ludo, Luđe, Najluđe: Vrijeme ili zajubljenici u meteorologiju?“ koja u organizaciji drenovske udruge Bez granica počinje u srijedu 22. studenog u 18 sati u Zavičajnom muzeju Drenove (Drenovski put 138a)

O vremenu možete razgovarati i s apsolutnim neznancem, dok neki razgovor o klimi i vremenskim (ne)prilikama smatraju dijelom svog nacionalnog identiteta.

Kako bilo, upravo temu o vremenu, prognozi vremena, mikro-klimatskim zanimljivostima i o gorućoj temi nastanka i opstanka mreže automatskih stranica predstaviti će meteo-entuzijasti na tribini „Ludo, Luđe, Najluđe: Vrijeme ili zajubljenici u meteorologiju?“ koju organizira drenovska udruga Bez granica. Program se izvodi u sklopu programskog pravca 27 susjedstava Rijeke 2020 – EPK čiji je Drenova – zahvaljujući agilnim drenovskim udrugama u suradnji s Mjesnim odborom – sastavni dio.

Tribina će se održati u prostoru Zavičajnog muzeja Drenove (Drenovski put 138a) s početkom u 18 sati prema sljedećem programu:

18:00 – Damir Medved, Dragica Fadljević – predstavljanje projekta RPLP 2017 – Riječki program lokalnog partnerstva na Drenovi;

18:15 – Projekcija dokumentarnoga filma u edukativne svrhe “Amazing Ligtning Strikes”

18:30 – Zoran Dragić s nezavisnog portala pljusak.com: „Mreža automatskih stanica – tko, što i za koga?!“

18:50 – Damir Medved – „Meterologija u toplesu“ ili o estradizaciji meteorologije;

19:05 – Bojan Grbavac s lokalnog nezavisnog portala (Rimeteo – http://rijeka.meteoadriatic.net/) – značaj lokalnih meteoroloških podataka i njihova popularnost kod građana, Genovska ciklona – zašto nam je važna u Rijeci i okolici

19:20 – Kristian Benić (GKR) – Kvartovske spike – ne damo svoju meteo stanicu – aktivizam, kultura, edukacija;

19:35 – Druženje uz meteo teme i “thunder coctails“.

Bolje vas našli na Drenovi!“ krilatica je kojom organizatori pozivaju sve zainteresirane da se u srijedu pridruže tribini i sudjeluju u raspravama nakon izlaganja.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari