JEDINSTVENI PROJEKT

‘NE OKOLIŠAJ!’ Raspisan Eko-natječaj za sve vrtiće i škole s riječkog područja

Foto: Riportal

Udruga Žmergo u suradnji s Gradom Rijekom s raspisuje natječaj za odgojno-obrazovne institucije  Grada Rijeke “Ne okolišaj!”.

Usvajanje navika o odgovornom postupanju s otpadom je dugoročan proces koji najbolje rezultate postiže kroz rad s djecom i mladima. Kako bi djeca od najranije dobi učila kako otpad nije smeće, već se on može vrijedno i korisno iskoristiti, kako za izradu uporabnih predmeta, tako i za stvaranje pravih malih umjetničkih djela, da hranu koju nećemo pojesti možemo podijeliti s drugima te da starim predmetima možemo dati novu namjenu, a pokvarene popraviti prije bacanja, organizira se natjecanje u izradi kreativnih radova koje nose ideje i poruke o solidarnosti prema okolišu kroz smanjenje otpada u svakodnevnom životu.

Ne okolišaj! je natječaj za najbolji kreativan rad (transparent, plakat, zastava, poster i sl.) izrađen isključivo od otpada, odnosno prenamjenom i ponovnom uporabom odbačenih predmeta. Natječaj je namijenjen učenicima od 1. do 8. razreda riječkih osnovnih škola, a radovi trebaju biti vezani uz temu očuvanja okoliša i zaštite prirode.

Svrha natječaja je poticanje mašte i kreativnosti, razvoj vještina te osvještavanje djece o važnosti odgovornog postupanja prema okolišu i potrebi brige za zajednicu kroz smanjenje otpada.

Najbolji radovi bit će predstavljeni na virtualnoj izložbi koja će se održati u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana protesta (14. prosinca).

Rok za prijavu na natječaj je 30. studeni 2020., a prijavnica i više informacija o natječaju su dostupni na mrežnim stranicama Grada Rijeke posvećenim održivom gospodarenju otpadom.

Sva pitanja u vezi natječaja mogu se postaviti putem e-maila eko@zmergo.hr.

Natječaj se provodi u sklopu projekta “Izobrazno-informativne aktivnosti u održivom gospodarenju otpadom” koji provodi Grad Rijeka u suradnji s Udrugom Žmergo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari