NEMA VIŠE OPASNOSTI: Ukida se preventivna mjera prokuhavanja vode za piće

Posljednji rezultati analiza uzetih uzoraka vode iz vodovodne mreže na širem riječkom području pokazuju da je isporučena voda zdravstveno ispravna

KD Vodovod i kanalizacija objavilo je kako je Sanitarna inspekcija ministarstva zdravlja donijela odluku o ukidanju preventivne mjere prokuhavanja vode za piće uvedene 22. studenog 2016. godine.

Posljednji rezultati analiza uzetih uzoraka vode iz vodovodne mreže na širem riječkom području pokazuju da je isporučena voda zdravstveno ispravna te da su svi parametri, uključujući i mutnoću, ispod maksimalno dozvoljenih vrijednosti koncentracija određenih Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju i Pravilnikom o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju.

Slijedom navedenih istovjetnih rezultata ispitivanja, koje je proveo Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije te interni ovlašteni laboratorij KD Vodovod i kanalizacija, Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja donijela je odluku o ukidanju preventivne mjere prokuhavanja vode za piće uvedene 22. studenog 2016. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari