REGULACIJA PROMETA SE USKORO MIJENJA

Video | Nemojte se iznenaditi kada ugledate jamu ispred palače Modello: Kreću pripremni radovi u Adamićevoj ulici!

U Adamićevoj ulic iskopat će se jama kao i na Žabici. Više u videoprilogu!

U Adamićevoj ulici, točnije ispred palače Modello započeli su pripremni radovi za opsežan posao rekonstrukcije i dogradnje sustava odvodnje i prateće infrastrukture. Projekt je vrijedan 8,5 milijuna eura.

”Na ovoj poziciji ćemo krenuti s istražnim radovima na način da ćemo skinuti ove stupiće. Skinut ćemo ove kamene ploče i napravit će izvođač jednu jamu, cirka 40 kvadrata, dubine metar, metar i pol, najavio je direktor KD Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini za Kanal Ri.

Za nekoliko dana kreću probni radovi, najavio je koordinator projekta aglomeracija Rijeka Alen Miličević

” Sljedeći tjedan će se ovdje raditi probna zaštita građevne jame, to će se raditi talpama. Ako se ta tehnologija pokaže izvediva na ovoj lokaciji, a izvedivost ovisi od sastava tla na pojedinoj lokaciji. Prva jama se buši kako bi se provjerilo ima li instalacija koje nisu ucrtane u katastar. Ukoliko sve bude u redu, započinje se s kopanjem velike jame kakva se nalazi na Žabici.”, pojasnio je Alen Miličević.

Kako radovi u Adamićevoj ulici budu napredovali, tako će se i regulacija prometa mijenjati.

Iako je cijeli projekt već više puta najavljivan, građani smatraju da se moglo izabrati bolje vrijeme za radove dok drugi govore kako ima i bitnijih stvari za riješavati, donosi Kanal Ri.

Više u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari