SVE SE MOŽE OBAVITI ONLINE!

Nepotrebne gužve ispred Autotroleja na Jelačićevom trgu – sve možete riješiti internetom od kuće!

Foto: Riportal

Iako je nedavno u Rijeci održana prezentacija novih funkcionalnosti sustava Rijeka City Card, kojima je omogućena online izrada RCC Torpedo kartica te digitalizirano izdavanje potvrda za poslodavce, gužve na Jelačićevom trgu nisu se smanjile.

Naime, na portalu je moguće napraviti Torpedo karticu, te upisati prvo mjesečno pravo, a korisnik može odabrati i način dostave, odnosno želi li da se novoizrađena kartica dostavi na njegovu kućnu adresu ili na prodajno mjesto na Jelačićevom trgu.

Isto tako, svi postojeći korisnici, odnosno oni koji već imaju karticu, mogu novo srednjoškolsko pravo upisati na istu bez dolaska na prodajno mjesto, naravno, ukoliko je škola navela da učenik nastavlja školovanje. Ako kupovina nije omogućena putem web portala ili na kiosku, znači da učenik nije na popisu škole, te je dužan donijeti potvrdu od škole o redovitom školovanju kako bi se obnovila kategorija i produžilo pravo. Učenici koji dodatno ostvaruju određene subvencije od JLS-a moraju za rujan doći na prodajno mjesto kako bi se iste evidentirale.

Foto: Riportal

U prvom redu se to odnosi na učenike od drugog razreda srednje škole, koji su već u sustavu i ne trebaju dostavljati potvrde o subvenciji, kao i učenike od drugog razreda osnovne škole, po istom principu.

No, oni učenici koji po prvi puta izrađuju karticu i kupuju pravo potvrde o nekom vidu subvencije dužni su priložiti.

Treba napomenuti da potvrde o redovitom školovanju i PGŽ potvrde moraju izdati srednje škole, a ne Autotrolej kao što škole upućuju učenike pa se stvara dodatni problem.

Postupak izrade je jednostavan, te je nakon otvaranja web servisa na adresi www.rijekacitycard.hr/hr, ukoliko korisnik nije registriran potrebno obaviti registraciju, te nakon toga aktivirati korisnički račun.

Sama cijena izdavanja Torpedo kartice je 20 kuna, a ista vrijedi 4 godine.

Sljedeća novina je digitalizirano izdavanje Potvrde za poslodavca o cijeni karte gradskog i prigradskog prijevoza za koju više neće biti potreban osobni dolazak na šaltere Autotroleja, već će se moći dobiti putem RCC web servisa. Riječ je o potvrdi koju traže poslodavci, a koja služi kao dokaz o cijeni prijevoza između lokacije gdje se nalazi poslodavac I samo prebivališta ili boravišta radnika. Putem iste, poslodavci obračunavaju naknadu za prijevoz.

Postojeći korisnici mjesečnih prava mogu kao i do sada uredno produžavati prava putem weba Rijeka CityCard.

Kada govorimo o rasterećenju prodajnih mjesta KD Autotrolej, te pojednostavljenju kupovine mjesečnih prava, u suradnji s Gradom Rijeka su od 23. kolovoza ove godine, u funkciju stavljena prodajna mjesta na Titovom trgu (šalter sala), gdje pravo mogu kupiti i upisati korisnici koji ostvaruju kupnju prava temeljem nekog od socijalnih uvjeta Grada Rijeke, dok će s početkom nove akademske godine, u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, kao i prošle godine, otvoriti prodajna mjesta za student u sklopu samog Sveučilišta i to 21. rujna 2021. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari