NESREĆA U ADAMIĆEVOJ: Skela nije skinuta, promet i dalje u prekidu

Foto: Riječanin

Tijekom noći nije se uspjelo osigurati ili skinuti skelu koja i dalje prijeti daljnjim urušavanjem pa je Adamićeva ulica u središtu Rijeke i dalje zatvorena

Nakon jučerašnje teške građevinske nesreće u samom centru Rijeke (OVDJE) tijekom protekle noći radnicima Kamgrada u pomoć je iz Zagreba stigla i “teška mehanizacija”, posebna dizalica, no zbog složenosti zahvata uglavnom se “snimala” situacija jer do danas ujutro nisu uspjeli osigurati ili skinuti skelu kako bi se otklonila opasnost od njezina dalnjeg propadanja.

Sav promet i dalje se preusmjerava na riječki “sjeverni koridor”. Gradski autobusi prometuju linijom Ulica žrtava fašizma – Pomerio – Fiorello la Guardia dok prometna policija promet preusmjerava na sljedeće pravce:

raskrižje Titov trg – Fiumara – Šetalište Antuna Kačića Miošića – istočni izlaz,
Trga bana Jelačića – Veslarska ulica- Ivana Zajca – istočni izlaz.

U međuvremenu je stiglo i priopćenje iz ureda izvođača radova, zagrebačkog Kamgrada:

“Dana 22. studenog oko 13 sati na objektu u Rijeci u Adamićevoj ulici, na kojem tvrtka Kamgrad izvodi radove rekonstrukcije, prilikom izvođenja radova na ugradnji, odnosno betoniranju dizala, došlo je do urušavanja dijela vanjskog – fasadnog zida. Prilikom urušavanja skele nastala je samo materijalna šteta te nijedna osoba nije ozlijeđena. Trenutno radimo na utvrđivanju uzroka i sanaciji nastale štete”, stoji u priopćenju koje potpisuje direktorica Kamgrada Mirjana Igrec.

Iz vrha gradske vlasti zasad se o ovom događaju – koji će sigurno nekoliko dana itekako utjecati na kvalitetu života građana a implikacije su mu i daleko šire – oglasio predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat zatraživši da se odmah prekinu daljnji građevinski radovi na rekonstrukciji zgrade odnosno prenamjeni u robnu kuću, dok se točno ne utvrde uzroci (već druge) velike nesreće na ovom gradilištu (OVDJE).

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari