NEUGODNI MIRISI: Evo zašto se okolicom ŽCGO Marišćina tijekom vikenda širio smrad

Bit će potrebno vrijeme da se uklone neugodni mirisi koji su se pojavili, a oni ovise i o vrsti komunalnog otpada koji je u tom trenutku bio u obradi

Tijekom petka došlo je do poremećaja u radu postrojenja i procesu obrade otpadnih voda u ŽCGO Marišćina čija je posljedica pojava neugodnog mirisa na područjima u okolici Centra.

Iz tvrtke Ekopkus danas je stiglo priopćenje kojim se objašnjavaju uzroci ove neugodne pojave.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Uslijed prekida sustava opskrbe električnom energijom na području Marčelja koji se dogodio u petak 6. travnja 2018. u vremenu između 14 i 17 sati došlo je do poremećaja u radu postrojenja i procesu obrade otpadnih voda u ŽCGO Marišćina čija je posljedica pojava neugodnog mirisa na područjima u okolici Centra.

Iako je rad postrojenja odmah prebačen na pričuvni sustav opskrbe energijom, generator nije u mogućnosti pokriti sve energetske potrebe centra i sve procese. Potpuno automatizirani procesi imaju zadane protokole prilikom pokretanja tako da je sustav podignut tek u večernjim satima.

Bit će potrebno vrijeme da se uklone neugodni mirisi koji su se pojavili, a oni ovise i o vrsti komunalnog otpada koji je u tom trenutku bio u obradi.

Djelatnici Ekoplusa kontinuirano su tijekom vikenda vršili nadzor postrojenja. Ekoplus je odmah kontaktirao Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ. Podaci očitanja mjernih uređaja mogu se vidjeti na mrežnim stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Ekoplusa.“, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Josip Dedić, predsjednik Uprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari