KOJOM BRZINOM VOZITI

NOVA CESTA RUJEVICA-VIŠKOVO: Prometni znak s dva ograničenja brzine postao “igraonica” vozača i cestara?!

Foto: Riportal - Facebook Problemi u prometu Rijeka i okolica

Nakon dugih sedam godina čekanja na izgradnju prometnice koja povezuje Rujevicu, Viškovo i Marčelje, mještani su napokon rasterećeni velikih gužvi koje su se stvarale na spomenutoj dionici

Tijekom dugogodišnjih radova koji – kako to obično biva – nisu prolazili bez problema i produženja rokova, cijeli projekt ispraćen je duhovitim komentarima mještana u razgovorima i na društvenim mrežama.

No, iako je cesta otvorena već dulje vrijeme, šale na račun ove prometnice, uglavnom zbog različitih (i nelogičnih?) ograničenja brzine na pojedinim njezinim dionicama, ne prestaju.

Tako je danas ujutro od članova Facebook grupe Problemi u prometu Rijeka i okolica zamijećeno da je na jednom prometnom znaku – na dijelu ceste između raskrižja za Mariniće i kružnog toka za Viškovo – osvanuo prometni stup s dva znaka (!) koji vozače upozorava na dva ograničenja brzine; 70 km/h te 50 km/h!

Fotografija prometnog znaka podijeljena je i u  Facebook grupi ”Problemu u prometu Rijeka i okolica”, uz niz komentara koji su nas dobro nasmijali:

”Crveni mogu vozit 70 a crni auti 50”

”Znaci sve skupa zbrojis i ides 120”

”Ovo je rebus, da ne bude dosadno dok voziš…”.

O ovoj neobičnoj situaciji sa sumnjivim prometnim znakom zatražili smo objašnjenje od cestara, a oni su reagirali munjevito: upravo kada smo željeli fotografirati znak, pojavili su se djelatnici i zalijepili traku preko gornjeg znaka koji je dozvoljavao brzinu vozila do 70 km/h.

Foto: Riportal

Dakle, da ne bude nejasnoća, na dionici prikazanoj na fotografiji dozvoljena maksimalna brzina kretanja vozila je – 50 km/h!

Kako je došlo do ove “zbrke” s dva znaka – s dva različita ograničenja brzine – nije teško pogoditi: vjerojatno je netko od vozača, bijesan što se novom, ravnom i preglednom cestom smije voziti samo 50 km/h, odlijepio trake s gornjeg znaka koji dozvoljava kretanje vozilima brzinom do 70 km/h!

Ipak, “u zraku” je ostalo visjeti pitanje – zašto su na ovom stupiću dva prometna znaka s dva različita ograničenja brzine? Iako je razlog vjerojatno taj što se novoj cesti još “opipava puls” i traže najoptimalnija prometna rješenja, poslali smo upit odgovornima kojeg ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari