NOVA USLUGA GRADSKE KNJIŽNICE U Središnjem odjelu otvara se Poslovni kutak!

Otvorenje Poslovnog kutka Gradske knjižnice Rijeka održat će se u utorak 9. Svibnja uz predavanje “Kako do bespovratnih sredstava iz nacionalnih programa i EU fondova”

Vizija, znanje, strategija, kreativnost… ključni su pojmovi Poslovnog kutka, nove usluge Gradske knjižnice Rijeka u (Palača Modello).

U utorak 9. svibnja u 13 sati predavanjem “Kako do bespovratnih sredstava iz nacionalnih programa i EU fondova” koje će održati Andrea Oštrić, koordinatorica EU projekata iz Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci bit će otvoren Poslovni kutak Gradske knjižnice Rijeka.

U Poslovnom kutku svi zainteresirani građani mogu saznati informacije o samozapošljavanju, poduzetničkim inkubatorima, razvoju karijere, EU fondovima, korištenju Središnjeg državnog portala e-Građani te eUsluga Grada Rijeke. Time Gradska knjižnica Rijeka u okviru svoje informacijske uloge daje doprinos općoj sinergiji društva za poticanje poduzetništva i zapošljavanja.

Uslugu konkretno čine:

 zbirka knjižnične građe iz područja: psihologije poslovnog uspjeha, rada i zapošljavanja, poduzetništva, menedžmenta, poslovne politike i marketinga
 Knjižnica kao referalno mjesto svih poslovnih informacija važnih za građane
 Knjižnica kao informacijska točka:
o o drugim subjektima u gradu koji se bave poduzetništvom
o za mogućnosti zapošljavanja
o za državne potpore poduzetništvu
o za fondove EU
 Knjižnica kao potpora građanima za korištenje državnog portala e-Građani te eUsluga Grada Rijeke
 informacijsko-komunikacijska oprema koja omogućuje pretraživanje tematskih mrežnih izvora te pisanje životopisa, molbi, poslovnih planova i dr.

Unutar Poslovnog kutka održavat će se tematska predavanja iz područja poduzetništva, zapošljavanja i slično. Predavanja će se održavati utorkom, dinamikom koja bude ostvariva.

Poslovni kutci ili odjeli osnivaju se u narodnim i drugim knjižnicama u okviru informacijske uloge knjižnica da bi i knjižnice bile mjesta potpore građanima u što boljem snalaženju na tržištu rada i u poduzetničkom svijetu.

Uslugu Poslovnog kutka Gradska knjižnica Rijeka temelji i na Pulmanovim smjernicama (The PULMAN Guidelines, 2003) u kojima se navodi da narodne knjižnice pružaju svojim korisnicima usluge i iz važnih područja društvenoga života:

– društvena inkluzija
– e-vlada i građansko pravo
– informacijske usluge za društveni i gospodarski razvitak – potpora poduzetništvu i
gospodarstvu

Usluga Poslovnog kutka specifično je usmjerena ka poslovnim informacijama i izvorima s ciljem osnaživanja lokalne ekonomije, a na način da građani poslovne informacije mogu naći na jednome mjestu tj. da knjižnica bude središnje mjesto lokalne zajednice za teme poduzetništva, zapošljavanja, poslovne motivacije, javne potpore gospodarskim aktivnostima i slično.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari