U SRIJEDU

Novi film Radislava Jovanovića Gonza premijerno u Art-kinu

Radislav Jovanov Gonzo jedan je od najnagrađivanijih autora u povijesti nacionalnog filmskog festivala Dani hrvatskog filma, a do sada je režirao preko 350 glazbenih spotova, pedesetak reklamnih spotova, pet dokumentarnih i jedan kratki film, a bio je i direktor fotografije na brojnim igranim i kratkim filmovima

Riječka premijera dugometražnog igranog prvijenca redatelja Radislava Jovanova Gonza Punim plućima održava se u Art-kinu u srijedu, 8. ožujka u 20 sati. Premijeri će, uz redatelja, prisustvovati i producentica Sabina Krešić, direktor fotografije Stanko Herceg i kostimografkinja Tajči Čekada.

Ova nagrađivana gorko-slatka komična drama prati ponovno okupljanje davno raspale grupe nakon iznenadne smrti starog prijatelja. Unatoč međusobnim zamjeranjima i tajnama iz prošlosti, noć karmina postaje za njih noć zabave i sjećanja na neka bolja vremena.

U glavnim se ulogama u filmu javljaju Aleksandra Naumov, Judita Franković Brdar, Krešimir Mikić, Rakan Rushaidat i Hrvoje Barišić.

Redatelj filma Radislav Jovanov Gonzo jedan je od najnagrađivanijih autora u povijesti nacionalnog filmskog festivala Dani hrvatskog filma, a do sada je režirao preko 350 glazbenih spotova, pedesetak reklamnih spotova, pet dokumentarnih i jedan kratki film, a bio je i direktor fotografije na brojnim igranim i kratkim filmovima

O Punim plućima Jovanov Gonzo kaže: Ovaj film govori o ljubavi, ali  i nemogućnosti komunikacije među ljudima koji nisu u stanju izbaciti suze kad im umre netko vrlo blizak. Za to im treba vremena jer su stisnuti u vlastitim ljušturama. Naočigled je to generacija ljudi istrošenih emocija, izgubljenih u pokušaju ostvarivanja vlastitih potencijala za koje im okolnosti nikad nisu bile naklonjene. Film istovremeno i slavi smrt kao nešto pozitivno jer je smrt u filmu zapravo produžetak njihova iskonskog prijateljstva, ali kolektivnog društvenog iscjeljenja.

Film Punim plućima na prošlogodišnjem je Pulskom filmskom festivalu osvojio dvije Zlatne arene – za oblikovanje zvuka i fotografiju, a dobitnik je i nagrade Silver Sparrow za najbolji međunarodni dugometražni igrani film na filmskom festivalu Diorama u Indiji.

Ulaznice za riječku premijeru filma Punim plućima su u prodaji, a dostupne su putem stranice ulaznice.hr te na blagajni Art-kina koja se otvara sat vremena prije prve projekcije u danu.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari