OVOG PETKA

Novi krimić u gostima: Milan Zagorac & “Ispod debelog leda” u Gradskoj knjižnici Rijeka

U petak 4. 11. u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka održat će se predstavljanje romana „Ispod debelog leda“ Milana Zagorca. Predstavljanje će moderirati Gordana Brkić Žagar.

Nakon što Tina i Vili s malim Lucijanom odluče provesti ljeto u Lokvama umjesto u Rijeci, čini se da su napravili važan i svima potreban iskorak u životu: nova sredina, nova kuća, novi prijatelji, nove navike. No, ispod naizgled gotovo idilične obiteljske atmosfere, prve jesenske magle koje se počinju nadvijati nad veliko duboko jezero kao da otkrivaju napukline u zrcalu u kojem se mala obitelj željela vidjeti. Kako se stvari iz dana u dan mijenjaju, tako se idilična priča pretvara u obiteljsku dramu koja postaje zlokobna najava onoga što se dugo skrivalo iza pomno izgrađenih uloga.

Milan Zagorac od 1997. do 2001. bio pomoćnik glavnog urednika časopisa Rival. Od 2002. radio kao pomoćnik glavnog urednika u izdavačkoj kući Adamić, od 2005. do danas vodi sa suprugom Tamarom Modrić izdavačku kuću Studio TiM. Od 2009. do 2013. direktor Izdavačkog centra Rijeka i njegov glavni urednik.

Od 2013. sudionik i suorganizator Ri Lita, suosnivač i urednik časopisa i portala za književnost i umjetnost Književnost uživo, urednik nekoliko edicija u elektroničkom i klasičnom izdavaštvu. Objavljuje kritičke tekstove, osvrte, recenzije, prikaze, eseje, poeziju i prozu od 1997. u Rivalu, Plimi, Književnoj reviji, Književnoj Rijeci, sisačkim Riječima, Novoj Istri, Vijencu, Studentskom listu, Novom listu te je stalni suradnik Korzo.neta i Magazina GKR na kojima redovito objavljuje kolumne i recenzije. Vodi blog Aksiomatični Milan. Do sada je objavio više od 500 tekstova proze, eseja, prikaza, osvrta i kolumni te uredio i objavio 400 naslova knjiga i časopisa u izdanjima Adamića, Studija TiM, Rivala, ICR-a kao i skupine Ri Lit i Književnosti uživo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari