ZA UČENIKE OD 5. DO 8. RAZREDA

Novi radionički program Doma mladih Rijeka – STEM radionica BBC micro:bit

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

BBC micro:bit radionica namijenjena je učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole, a glavni joj je cilj razvijati tehničku pismenost učenika u izradi složenijih tehničkih tvorevina uz sigurno i pravilno korištenje opreme i alata.

Polaznici radionice će najprije kroz jednostavne primjere naučiti koristiti i programirati BBC micro:bit. Kada savladaju osnove moći će izraditi robote koji voze, hodaju, plove, lete… Izraditi će robotska kolica, robotsku ruku, dron na daljinsko upravljanje i slično.

Za izradu robota svakom polazniku osiguran je komplet slagalica s BBC micro:bit-om.

Važno je naglasiti kako se program prilagođava predznanju polaznika, njihovim interesima i mogućnostima.

Predviđeno trajanje radioničkog programa je 70 školskih sati tj. jednom tjedno dva školska sata tijekom cijele školske godine.

Radionica će se održavati u prostoru Doma mladih Rijeka četvrtkom od 18:00 do 19:00 sati, a iznos mjesečne članarine je 26,00 eura/195,90 kuna.

Prijave su moguće tijekom cijele školske godine (ukoliko ima mjesta na radionici), a vrše se isključivo putem online prijave koja je dostupna na internet stranici: www.dom-mladih.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari