NOVI RADOVI NA CESTAMA: Krajem srpnja kreće uređenje Ulice Ivana pl. Zajca a potom i rotora na Martinkovcu

U sklopu istog investicijskog ciklusa preostalo je još uređenje Adamićeve i Krešimirove ulice s čime će se vjerojatno krenuti u idućoj godini

Grad Rijeka nastavlja aktivnosti s Hrvatskim cestama koje su započele prije gotovo dvije godine a vezane su uz rekonstrukciju i uređenje svih državnih cesta koje prolaze kroz Rijeku. U prethodnom razdoblju uređeno je Šetalište XIII. divizije, Ulica Janka Polića Kamova, Zvonimirova ulica i područje sve do riječkog zavoja, a u srpnju kreću radovi na tri nova projekta – uređenje ceste od Krnjeva do Rešetara, Ulice Ivana pl. Zajca i rotora na Martinkovcu. O tome je jučer novinarima govorio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

„Uređenje dijela ceste od Rešetara do Krnjeva odvijat će se u tri faze i trajati do početka rujna. Očekuje nas i nastavak uređenja Rive, odnosno Ulice Ivana pl. Zajca sve do mosta preko Mrtvog kanala za što je već raspisan natječaj koji se ovih dana završava. Radovi bi trebali početi krajem srpnja, početkom kolovoza. Uređenje će obuhvatiti kolnik, ali i onaj dio ceste kojim prolazi pruga, što će izvoditi Hrvatske željeznice. Vjerujem da će time biti riješen problem pojavljivanja pukotina uz samu prugu“, rekao je Obersnel i dodao da je treći projekt vezan uz ovaj investicijski ciklus izgradnja čvora na Martinkovcu koji će najvjerojatnije započeti najesen. „Uspjeli smo razriješiti sve probleme oko imovinsko-pravne pripreme i Hrvatske ceste će u rujnu raspisati natječaj za izvođenje radova“, rekao je Obersnel a prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Riječ je o ukupnim investicijama od oko 22,5 milijuna kuna, od toga je u rekonstrukciju cestu Krnjevo-Rešetari uloženo 5 milijuna kuna, u Ulicu Ivana pl. Zajca 6,5 milijuna kuna te 10,8 milijuna kuna u uređenje rotora na Martinkovcu.

„Iz tog investicijskog ciklusa preostalo je još uređenje Adamićeve i Krešimirove ulice koje se planira u sklopu velikih radova na rekonstrukciji kanalizacijskog sustava i kolektora. Stoga će to vjerojatno krenuti u idućoj godini, čime bi završio ciklus oko uređenja svih državnih cesta kroz Rijeku, koje, osim manjih zahvata, nisu uređivane posljednjih 30-40 godina“, rekao je gradonačelnik Obersnel.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views