Novi turistički i kulturni adut našeg grada, Rijeka uskoro dobiva Muzej farmacije

FOTO: JGL

Grad Rijeka zajedno s Muzejem grada i Jadran galenskim laboratorijem pokreće inicijativu za skorašnje otvorenje jedinstvenog muzejskog objekta u Republici Hrvatskoj.

Riječ je o jedinstvenom projektu u našoj zemlji, a  čij je namjera otvaranje Muzeja farmacije u našem gradu. Rijeka bi se na taj način svrstala u baštinike duge ljekarničke tradicije i čuvare bogate povijesne građe o počecima ljekarničke aktivnosti na području Hrvatske.

Ovim projektom, Rijeka će dodatno osnažiti svoju ionako respektabilnu muzeološku ponudu, a sve to u godini Europske prijestolnice kulture.

Valja napomenuti kako iz incijative pozivaju sve zainteresirane građane da uključe u projekt kako bi pridonijeli obogaćenju i povećanju fundusa budućeg muzeja.

Više o spomenutom projektu biti će rečeno na konferenciji koja će se ovoga tjedna održati u prostorima JGL Pharma Valley-a na Svilnom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari