NOVI USTROJ: Riječka policija promijenila nadležnost nekih postaja – pročitajte što se još mijenja!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Iz PU primorsko-goranske obavještavaju građane o promjeni ustroja odnosno novim policijskim postajama

U „Narodnim novinama“ broj 24/19. od 11. ožujka 2019. godine objavljena je u Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova. Navedenu Uredbu donijela je Vlada Republike Hrvatske, a Uredbom su ukinute pojedine ustrojstvene jedinice te su ustrojene nove ustrojstvene jedinice.

Iz PU primorsko-goranske bavještavaju građane da su u Policijskoj upravi primorsko – goranskoj sukladno navedenoj Uredbi novoustrojene sljedeće policijske postaje:

I. policijska postaja Rijeka sa sjedištem u Ulici Đure Šporera 4 u Rijeci (dosadašnja I. PP Rijeka).

Novoustrojena policijska postaja objedinjava dosadašnju I. policijsku postaju Rijeka i II. policijsku postaju Rijeka, a nadležna je za područje dosadašnjih dviju policijskih postaja. Ustrojena je kao postaja I. kategorije, za razliku od dosadašnje I. i II. policijske postaje Rijeka koje su bile ustrojene kao postaje II. kategorije.

II. policijska postaja Rijeka sa sjedištem u Gundulićevoj ulici 7 u Rijeci, koja obuhvaća područje nadležnosti dosadašnje III. policijske postaje Rijeka,

Postaja pomorske i aerodromske policije Rijeka sa sjedištem u Rijeci, Riva 16, koja obuhvaća područje nadležnosti dosadašnje Postaje pomorske policije Rijeka i Postaje aerodromske policije Rijeka,.

Policijski službenici nastavljaju s redovitim obavljanjem svih svojih zadaća na cijelom području nadležnosti novoustrojenih policijskih postaja te ovim promjenama sigurnost građana i njihove imovine nije ni na koji način ugrožena.

Radi dojava o nekom događaju, podnošenja odgovarajućih kaznenih ili prekršajnih prijava, prijava javnih okupljanja i svih drugih poslova iz domene policije građani se mogu obratiti osobno na adresama sjedišta navedenih policijskih postaja, odnosno telefonom ili elektroničkom poštom ovisno o konkretnom događaju. Podaci o adresama, telefonskim brojevima i adresama elektroničke pošte građanima su dostupni OVDJE.

Također, obavještavaju građane da su inspekcije nadležne za zaštitu od požara i eksploziva i za zaštitarske i detektivske poslove prešle u nadležnost Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Rijeka, Služba inspekcijskih poslova.

Svi službenici navedenih inspekcija nastavljaju s radom u dosadašnjem prostoru na adresi Fiorello la Guardia 13 u Rijeci, gdje im se građani mogu obratiti radi rješavanja poslova koji su u domeni ovih inspekcija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari