UKLJUČEN U REDOVAN PROMET

Novonabavljeni trajekt Jadrolinije Otok Pašman preuzeo trajektnu liniju Biograd – Tkon

Nakon što je njegovo priključivanje flote objavljeno u lipnju ove godine, u utorak, 17. kolovoza, novonabavljeni trajekt Jadrolinije Otok Pašman, preuzeo je trajektnu liniju Biograd – Tkon.

Obilasku trajekta Otok Pašman, čija je plovidba započela iz Biograda na Moru u 12:30 sati, prisustvovali su Državni tajnik za more Josip Bilaver, Ravnateljica Agencije za obalni linijski i pomorski promet Paula Vidović, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta, član Uprave Goran Frković i predstavnici Zadarske županije i Općine Tkon.

Podsjećamo, trajekt Otok Pašman bivši je trajekt Rapske plovidbe naziva Sveti Kristofor te je izgrađen u brodogradilištu Viktor Lenac 2003. godine. Putnički RO – RO brod Otok Pašman dugačak je 42 metra, a širok 15,3 metara, kapaciteta 250 putnika i 35 vozila.

Priključivanjem trajekta Otok Pašman na liniji Biograd – Tkon zamjenjuje se trajekt Prizna, koji je brojne putnike služio dugi niz godina. Nakon trajekta Ugljan, koji je floti Jadrolinije priključen u kolovozu 2020. godine, ovo je drugi novonabavljeni trajekt namijenjen zadarskom plovnom području. Promjena broda na ovoj liniji utjecat će i na posadu, budući da Otok Pašman pruža kvalitetniji smještaj koji boravak i život na brodu čini lagodnijim.

Prilikom prve plovidbe trajekta Otok Pašman, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta izjavio je: „Flota Jadrolinije ključ je uspješnog poslovanja, napretka čitave tvrtke i unapređenja kvalitete usluge. S tim na umu, u obnovu flote ulažemo sustavno, a trajekt Otok Pašman nastavak je tog procesa. Veza s otokom Pašmanom veoma je važna za čitavo zadarsko područje, što zbog turističkog značaja ovog otoka, što zbog snažne povezanosti njegovih žitelja s kopnom kroz cijelu godinu. Zbog toga vjerujemo da će putnici sa zadovoljstvom dočekati ovaj trajekt čiji kapacitet i maritimne sposobnosti donose značajan napredak po pitanju kvaliteta usluge i plovidbe u različitim vremenskim uvjetima. Posadi broda želim mirno more, a putnicima ugodnu plovidbu.“ 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari