NOVOST NA TRSATU: U utorak otvorenje Ogranka Trsat Gradske knjižnice Rijeka!

Riječ je o izrazito važnom trenutku u kojem će istočni dio grada Rijeke dobiti ogranak Gradske knjižnice nakon osam godina pauze

U utorak 26. travnja u 11 i 30 na Trsatu na adresi Trg Viktora Bubnja 1 (Dvorana mladosti) bit će otvoren novi ogranak Gradske knjižnice Rijeka. Ogranak će uz prigodan program otvoriti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i v. d. ravnateljice Gradske knjiznice Rijeka Gorana Tuskan.

Riječ je o izrazito važnom trenutku u kojem će istočni dio grada Rijeke dobiti ogranak Gradske knjižnice Rijeka nakon osam godina pauze koja je uslijedila po zatvaranju Ogranka Sušak 2008. godine.

ogranak trsat3

Stanovnici Trsata, Sušaka, Donje Vežice, Gornje Vežice, Podvežice, Krimeje, Bulevarda dobit će priliku za stvaranje nekih drugačijih rituala i upuštanje u nove šetnje i đireve – prema i iz Ogranka Trsat GKR! Pristupačna lokacija ogranka omogućuje lak i nesmetan dolazak javnim prijevozom, pješke i automobilima. Sve to na Trsatu po kojemu toliko volimo šetati, gledati grad, ispijati kavicu… Trsat je to na kojem se nalazi i kampus s 20 000 studenata!

Novi će knjižnični ogranak djelovati na pristupačnom i vidljivom mjestu, u prostoru površine 311 m2. Ukupan je iznos investicije u otvaranje Ogranka Trsat 600 000 kuna.

ogranak trsat2

Nakon otvaranja dijela Središnjeg odjela u prostoru Filodrammatice u kolovozu 2015. i puštanja u promet novog vozila Gradskog bibliobusa u prosincu 2015., otvorenje Ogranka Trsat jos je jedan značajan trenutak u posljednjih godinu dana kojim se građanima grada Rijeke nastoji pružiti što kvalitetnija knjižnicna usluga i omogućiti sto bolja dostupnost knjige.

Foto: Magazin GKR

Radno vrijeme Ogranka Trsat

Ponedjeljkom, srijedom i petkom 8.30 – 14.30
Utorkom i četvrtkom 14 – 20
Subotom (1. i 3. u mjesecu) 8.30 – 15.00

U Ogranku Trsat je trenutno dostupno

16 442 svezaka knjiga (11 370 za odrasle, 4 871 za djecu)

201 jedinica filmova i multimedije

8 naslova novina i časopisa

4 računala s pristupom internetu za korisnike i igračke za djecu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari