OBAVIJEST GRAĐANIMA

NZZJZ PGŽ: U srijedu počinje dobrovoljno cijepljenje djece; Evo detalja i rasporeda cijepljenja u Primorsko-goranskoj županiji

Photo: Goran Kovacic/PI. XSELL

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije sutra, 15.12., započinje s dobrovoljnim cijepljenjem djece protiv bolesti COVID-19

Sukladno preporukama, djeca od 5 -11 godina će se moći cijepiti u dvorani na Zametu, od 14:00 do 18:30 sati.

Cijepljenje djece bez prethodnog naručivanja održavat će se svake srijede i petka u istim terminima, odnosno od 14:00 do 18:30 sati. Dobrovoljno cijepljenje djece obavljat će se na posebnom cijepnom stolu, a provodit će ga timovi školske medicine ili pedijatrijski timovi.

Prijave za cijepljenje djece moguće su pozivom na telefon Pozivnog centra NZZJZ PGŽ na 051/554-802 ili putem e-mail adrese cijepljenje.poslovni@zzjzpgz.hr, pozivom izabranom liječniku, pedijatru ili obiteljskom liječniku te pozivom školskom liječniku ako se radi o školskom djetetu, a popis nadležnih timova školske medicine moguće je pronaći na sljedećoj poveznici.

Također, djecu je moguće cijepiti i po modelu „Otvorenih vrata”, koje će se, kao i u slučaju cijepljenja odraslih osoba, održavati u dvorani na Zametu prema gore navedenom rasporedu.

Svi zainteresirani roditelji sve informacije o cijepljenju djece mogu dobiti pozivom na telefon 051/554-802 ili upitom na e-mail adresu cijepljenje.poslovni@zzjzpgz.hr, a više informacija o samom cjepivu i postupku cijepljenja djece moguće je pronaći ovdje.

S djetetom u pratnji treba doći roditelj/ skrbnik ili iznimno druga osoba koja ima potpisanu suglasnost roditelja s navedenim kontaktom roditelja.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari