SUPER VIJESTI

Obećavajući start 2023.; Rijeka ostvarila 41% više noćenja nego u siječnju 2022. godine

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ukoliko se po jutru poznaje dan, izgleda da je grad na Rječini spremno odgovorio na turističke izazove na samom početku nove 2023. godine. Naime, u dugačko, ali vrlo često i pomalo depresivnom mjesecu siječnju Rijeka je ostvarila 7 844 turističkih dolazaka što je izuzetnih 41% više nego u siječnju 2022.godine.  U tom povećanju strani turisti su ostvarili povećanje od 57%, a domaći 24%.

Ukoliko promatramo broj noćenja u siječnju došlo je do sveukupnog povećanja od 22% u odnosu na siječanj 2022. godine., odnosno ostvareno je 23.070 noćenja. U broju noćenja udio stranih turista je bio gotovo 70%.

Statistika pokazuje da su nam na početku sezone najvjerniji gosti bili Talijani što nas izuzetno veseli jer je to prva konkretna potvrda oporavka broja dolazaka s tog, nama izuzetno važnog tržišta. Prosječan boravak stranih turista u našem gradu premašio je 3,5 dana što nas također veseli.

U ovo vansezonsko vrijeme i dalje je perjanica riječkog turizma privatni smještaj koji je ugostio preko 41% turista u odnosu na 39% turista koji su bili smješteni u riječkim hotelima. 

Izuzetan razvoj ovog segmenta turističke ponude grada doveo je i do vrlo respektabilnog rezultata Rijeke na nivou cijele Hrvatske. Naime, Rijeka se u siječnju 2023. godine pozicionirala na treće mjesto po turističkom prometu u privatnom smještaju.

Paralelno s tim u konkurenciji svih hrvatskih destinacija Rijeka je zauzela  6. mjesto po sveukupnom broju noćenja u siječnju 2023. godine.

Ovaj broj noćenja doveo je Rijeku do respektabilnog udjela od 19% u sveukupnom turističkom prometu Kvarnera što je hvale vrijedan rezultat.

Ovi vrijedni rezultati na samom početku 2023. godine daju nam svima za pravo nadati se novoj rekordnoj turističkoj godini. S obzirom na kvalitetu turističkih djelatnika i njihovu predanost uspjehu u poslu to je zapravo realnost kojoj ćemo uskoro svi skupa svjedočiti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari