SUPER VIJESTI

Obećavajući start 2023.; Rijeka ostvarila 41% više noćenja nego u siječnju 2022. godine

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ukoliko se po jutru poznaje dan, izgleda da je grad na Rječini spremno odgovorio na turističke izazove na samom početku nove 2023. godine. Naime, u dugačko, ali vrlo često i pomalo depresivnom mjesecu siječnju Rijeka je ostvarila 7 844 turističkih dolazaka što je izuzetnih 41% više nego u siječnju 2022.godine.  U tom povećanju strani turisti su ostvarili povećanje od 57%, a domaći 24%.

Ukoliko promatramo broj noćenja u siječnju došlo je do sveukupnog povećanja od 22% u odnosu na siječanj 2022. godine., odnosno ostvareno je 23.070 noćenja. U broju noćenja udio stranih turista je bio gotovo 70%.

Statistika pokazuje da su nam na početku sezone najvjerniji gosti bili Talijani što nas izuzetno veseli jer je to prva konkretna potvrda oporavka broja dolazaka s tog, nama izuzetno važnog tržišta. Prosječan boravak stranih turista u našem gradu premašio je 3,5 dana što nas također veseli.

U ovo vansezonsko vrijeme i dalje je perjanica riječkog turizma privatni smještaj koji je ugostio preko 41% turista u odnosu na 39% turista koji su bili smješteni u riječkim hotelima. 

Izuzetan razvoj ovog segmenta turističke ponude grada doveo je i do vrlo respektabilnog rezultata Rijeke na nivou cijele Hrvatske. Naime, Rijeka se u siječnju 2023. godine pozicionirala na treće mjesto po turističkom prometu u privatnom smještaju.

Paralelno s tim u konkurenciji svih hrvatskih destinacija Rijeka je zauzela  6. mjesto po sveukupnom broju noćenja u siječnju 2023. godine.

Ovaj broj noćenja doveo je Rijeku do respektabilnog udjela od 19% u sveukupnom turističkom prometu Kvarnera što je hvale vrijedan rezultat.

Ovi vrijedni rezultati na samom početku 2023. godine daju nam svima za pravo nadati se novoj rekordnoj turističkoj godini. S obzirom na kvalitetu turističkih djelatnika i njihovu predanost uspjehu u poslu to je zapravo realnost kojoj ćemo uskoro svi skupa svjedočiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari