SJEĆANJA NAVIRU

Video |Obersnel i Ostrogović o preminulom Hrvoju Buriću: Riječka politička scena bez njega više neće biti ista

Idi na originalni članak

Hrvoje Burić, dugogodišnji riječki gradski vijećnik, preminuo je u petak nakon kratke i teške bolesti u 55. godini života. Njegovim preranim odlaskom lokalna politička scena zasigurno više neće biti ista

Oglas

Vijest o smrti Hrvoja Burića, energičnog političara i dugogodišnjeg istaknutog člana riječkog HDZ-a, koji je više puta bio i kandidat za gradonačenika Rijeke, neugodno je iznenadila sve one koji su ga znali i s kojima je surađivao.

“Kada sam u subotu čuo tu informaciju najprije nisam vjerovao. Mogu reći da me stvarno presjekla i da je cijela riječka politička scena izgubila jednog istinskog fajtera. Ovom prilikom bi htio izraziti saučešće cijeloj njegovoj obitelji”, rekao je Josip Ostrogović, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Rijeka za Kanal Ri.

U proteklom sazivu Gradskog vijeća jako smo dobro surađivali, prisjeća se Ostrogović.

“…i bio mi je bio gušt slušati – pod navodnicima – prepucavanja sa bivšim gradonačelnikom”, prisjeća se Ostrogović.

Iskrenu sućut obitelji preminulog Hrvoja Burića izrazio je i bivši gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je s njim tijekom godina vodio niz žestokih polemika. Riječka politička scena bez njega više neće biti ista.

“On je bio čovjek koji nikad nije odustajao. I kada je sve izgledalo beznadno, on je uvijek imao što za reći i što napravit”, prisjeća se Vojko Obersnel, bivši gradonačelnik Rijeke.

Unatoč njihovim katkada i više nego žestokim raspravama, Obersnel i Burić su se ipak međusobno uvažavali.

“…i našli vremena da normalno popričamo izvan pozornice političke arene. U svakom slučaju, mislim da će u tom političkom životu ta njegova energija svakako nedostajati u budućnosti”, kaže bivši gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Hrvoje Burić je 2018. godine osnovao političku stranku Bura, a iz političkog života se povukao prošle godine nakon loše ostvarenih izbornih rezultata, donosi Kanal Ri.

Exit mobile version