Obersnel oduševljen: Na Dan sv. Vida dobit ćemo “reprizu” cjelodnevnog programa otvorenja EPK?

Foto: Korzo na dan otvorenja EPK (Riječanin/Mateo Levak)

Gradonačelnik Obersnel se u uvodnom dijelu današnjeg kolegija gradonačelnika osvrnuo na događanja protekle subote, 1. veljače, kada je spektakularnim događajem u riječkoj luci otvoren program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture

Zahvalio se tisućama ljudi koji su svojim radom sudjelovali u cjelodnevnom kulturnom programu u centru grada, svečanom programu u HNK Ivana pl. Zajca i središnjem događaju – „Operi industriale“ u Riječkoj luci.

Obersnel je zahvalio izvođačima, tehničarima, medijima, gradskim i javnim službama te Riječankama i Riječanima, kao i svim posjetiteljima koji su ispunili riječke ulice bez kojih bi organizacija ovako kompleksnog programa bila besmislena.

„Pokazali smo drugačiju Hrvatsku, pokazali smo identitet, prošlost i buntovnost grada te naš ponos koji se često miješa s prkosom“, rekao je gradonačelnik, dodajući kako je pred nama cijela godina zanimljivih i različitih kulturnih događanja.

Potaknut uspješnim cjelodnevnim programom na dan otvorenja EPK, Obersnel je rekao kako se u gradskoj upravi promišlja o ponavljanju sličnog koncepta, no u ponešto manjim razmjerima, koji bi mogao zaživjeti u vrijeme Dana svetog Vida.

Razmatra se i ideja da se jednom mjesečno Riva oslobodi od prometa te postane pješačka zona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari