Obersnel oduševljen: Na Dan sv. Vida dobit ćemo “reprizu” cjelodnevnog programa otvorenja EPK?

Idi na originalni članak
Foto: Korzo na dan otvorenja EPK (Riječanin/Mateo Levak)

Gradonačelnik Obersnel se u uvodnom dijelu današnjeg kolegija gradonačelnika osvrnuo na događanja protekle subote, 1. veljače, kada je spektakularnim događajem u riječkoj luci otvoren program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture

Oglas

Zahvalio se tisućama ljudi koji su svojim radom sudjelovali u cjelodnevnom kulturnom programu u centru grada, svečanom programu u HNK Ivana pl. Zajca i središnjem događaju – „Operi industriale“ u Riječkoj luci.

Obersnel je zahvalio izvođačima, tehničarima, medijima, gradskim i javnim službama te Riječankama i Riječanima, kao i svim posjetiteljima koji su ispunili riječke ulice bez kojih bi organizacija ovako kompleksnog programa bila besmislena.

„Pokazali smo drugačiju Hrvatsku, pokazali smo identitet, prošlost i buntovnost grada te naš ponos koji se često miješa s prkosom“, rekao je gradonačelnik, dodajući kako je pred nama cijela godina zanimljivih i različitih kulturnih događanja.

Potaknut uspješnim cjelodnevnim programom na dan otvorenja EPK, Obersnel je rekao kako se u gradskoj upravi promišlja o ponavljanju sličnog koncepta, no u ponešto manjim razmjerima, koji bi mogao zaživjeti u vrijeme Dana svetog Vida.

Razmatra se i ideja da se jednom mjesečno Riva oslobodi od prometa te postane pješačka zona.

Exit mobile version