ODRŽANA SVEČANOST

Obilježen Dan državnosti u PU primorsko-goranskoj

Prisjećajući se svih poginulih i preminulih branitelja u Domovinskom ratu, kapelan Mokri je uz molitvu i stihove pjesme zahvalio svima koji su svojim životima utkali ostvarenje stoljetnog sna hrvatskog naroda za vlastitom državom

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomeniku poginulim policijskim službenicima danas je u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci započelo svečano obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske.

Tom prigodom uz zamjenika načelnika Policijske uprave Hari Brnada sa suradnicima polaganju cvijeća i svijeća su se pridružili i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata te ostali djelatnici. Pritom je i služena sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju je predvodio kapelan Pavao Mokri iz policijske kapelanije Sv. Vid.

VIDEO DANA:

Prisjećajući se svih poginulih i preminulih branitelja u Domovinskom ratu, kapelan Mokri je  uz molitvu i stihove pjesme… „To je tvoja zemlja, tu sagradi dom“ pjesnika Drage Britvića, zahvalio svima koji su svojim životima utkali ostvarenje stoljetnog sna hrvatskog naroda za vlastitom državom.

Pozvao je prisutne da se kroz molitvu prisjećaju preminulih branitelja i civila i njihove velike žrtve te budu zahvalni na daru samostalne i neovisne domovine Hrvatske. Naglasio je da će im najveća zahvala biti ako dostojanstveno, profesionalno te  s puno ljubavi i truda budemo nastavili izgrađivati i čuvati svoju državu. 

Na Dan državnosti Republike Hrvatske u ponedjeljak, 30. svibnja,  izaslanstvo Policijske uprave primorsko goranske pridružit će se  predstavnicima Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Ministarstva obrane RH i drugim izaslanstvima u polaganju vijenaca u Aleji poginulih branitelja i središnjem križu na Centralnom gradskom groblju Drenova te Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari