SVEČANA SJEDNICA

Obilježen Dan Fakulteta za fiziku

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u Dvorani Branimira Markovića, utemeljitelja riječkog studija fizike, održana je proslava Dana Fakulteta za fiziku, odnosno svečana sjednica Vijeća Fakulteta.

U ime uprave Sveučilišta, uvodno se obratila Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete. Dekanica Fakulteta Rajka Jurdana Šepić podnijela je godišnje izviješće o radu Fakulteta, a u ime Primorsko-goranske županije sudionike je pozdravio zamjenik župana Petar Mamula. Na samom početku svečanosti prikazan je novi promotivni video Sveučilišta u Rijeci.

„Na našem Fakultetu trenutno radi 37 zaposlenika, dok s tri, koji su u mirovini, Fakultet još surađuje. Izvodi se nastava na sveučilišnom prijediplomski studiju te na četiri sveučilišna diplomska studija, kao i na doktorskom studiju, koji je jadan od najmlađih na Sveučilištu. Trenutno imamo119 studenata i 28 doktorskih studenata te izvodimo nastavu na šest sastavnica UNIRI-a. Dr. sc. natur. Mateo Paulišić obranio je prvi doktorat na našem studiju u veljači ove godine i to pod mentorstvom prof. dr. sc. Predraga Dominisa Prestera. U tijeku je 16 istraživačkih projekata na kojima radimo, a imamo i reputaciju znanstvene perjanice UNIRI-a po broju publikacija per capita. U budućnosti planiramo privući što veći broj izvrsnih studenata, osnovati diplomski studije medicinske kemije u suradnji s KBC-om Rijeka te ostvariti bolju povezanost s tržištem“, istaknula je dekanica Jurdana Šepić

U sklopu svečanosti dodjeljene su nagrade i zahvalnice, a dobitnici su: Nagrada za najbolji diplomski rad – Andrej Beljan, Nagrada za najbolji završni rad – Agata Vujić, Nagrada za najbolji znanstveni rad: doc. dr. sc. Marina Manganaro, doc. dr. sc. Ivana Poljančić Beljan, izv. prof. dr. sc. Gabriela Ambrožić i izv. prof. dr. sc. Marin Karuza, zahvalnica za za dugogodišnji predani rad u Vijeću doktorskog studija Fizika i doprinos uspostavljanju i razvoju studija – prof. dr. sc. Silvija Tomić i prof. dr. sc. Petar Pervan, zahvalnica za za izuzetan mentorski doprinos tijekom dugogodišnje suradnje u realizaciji Metodičke prakse iz fizike za studente diplomskih studija Fizika i matematika, Fizika i informatika te Fizika i filozofija – Senada Tuhtan, zahvalnica za za dugogodišnju uspješnu suradnju u popularizaciji znanosti – Vanesa Ujčić Ožbolt, zahvalnica – Osnovna škola Podmurvice Rijeka i zahvalnica – Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari