NA VELOM VRHU

Galerija | Obilježen Dan jedinstvenog europskog broja 112 za žurne službe sustava Civilne zaštite PGŽ

Unatoč lošim vremenskim uvjetima, Stožer Civilne zaštite PGŽ zajedno s kolegama iz Područnog ureda Civilne zaštite Rijeka obilježili su Dan europskog broja 112 na vrhu/ koti Veli Vrh u blizini riječkog naselja Drenova.

Točno u 12.00 sati s kolegama iz interventnih službi okupljenih u stožerima CZ, na dogovorenim kotama putem TETRA radio veze, povezali su se sa Službama civilne zaštite Karlovac, Gospić i Pazin. Bitno je naglasiti da se ovim simboličnim činom pokazalo kako broj 112 objedinjuje i povezuje žurne službe, objasnio je Matko Škalamera, pročelnik PUCZ Rijeka te zahvalio svima na odazivu.

Milan Marković, voditelj Županijskog centra 112 Rijeka, istaknuo je činjenicu da je Hrvatska u sustavu 112 od 2005. godine čime je svim građanima omogućena komunikacija sa žurnim službama preko jednog broja. Samo u 2023. godinu više od 100 tisuća pozova građana zaprimljeno je preko 112, rekao je Marković.

Načelnik Stožera CZ PGŽ Mladen Šćulac i Ermina Duraj, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine čestitali su Dan 112 Djelatnicima Županijskog centra 112 kao i svim njihovim kolegama u sustavu posebno istaknuvši njihov veliki doprinos sustavu sigurnosti.

Pročelnica Duraj naglasila je kako je sustav civilne zaštite u Primorsko-goranskoj županiji jedan od najboljih u RH-a, a svoju su spremnost i profesionalnost pokazali u brojnim akcijama, od poplava u Gorskom kotaru do velikih potresa u Zagrebu i Sisačko-moslavačkoj županiji kada su među prvima otišli pomoći stradalnicima. „Ovaj dan prilika je da im čestitamo, ali i zahvalimo u ime stanovnika PGŽ-a na svemu što čine kako bi se svi mi osjećali sigurno”, rekla je Duraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari