SUDJELVOALO 40 UČENIKA

Galerija |Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Idi na originalni članak

Na edukativnom predavanju sudjelovalo je 40 učenika, izvijestila je policija.

Oglas

Jučer je obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Hotelijersko – turističkoj školi u Opatiji.

Tom prilikom su policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Opatija, Marina Sverić i volonter Gradskog društva crvenog križa Opatija Ivan Cerovac održali interaktivno predavanje putem prezentacije učenicima četvrtih razreda te ih upoznali s razlogom obilježavanja navedenog Dana.

Između ostalog, Marina Sverić se osvrnula na statističke podatke na nivou Policijske uprave primorsko – goranske za osam mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, oblicima nasilja nad ženama, koje su najčešće karakteristike nasilnika u partnerskoj vezi, faze razvoja nasilničkih partnerskih veza, kako pomoći ženi žrtvi nasilja i pružiti joj podršku i kome se obratiti. Putem primjera izmišljenih priča učenici su sudjelovali u „pogađanju“ radi li se o nasilju u obitelji i kakvom nasilju u obitelji (psihičko, tjelesno, ekonomsko), prezentirani su im mitovi koji se najčešće povezuju s nasiljem prema ženama, te činjenice.

Na edukativnom predavanju sudjelovalo je 40 učenika uz nazočnost profesora Sandija Bašića, volonterke GDCK-a Vanje Moćan i ravnateljice GDCK-a dr. Đane Pahor.

Tijekom edukacije učenici su zainteresirano slušali predavanje i aktivno u njemu sudjelovali, te su im podijeljeni letci projekta „Lily“.

Na kraju predavanja učenike je posjetio Tomislav Milković, načelnik Policijske postaje Opatija u pratnji ravnateljice škole prof. Ksenije Beljan.

Exit mobile version