OTVORENA JE I IZLOŽBA

Obilježen završetak proljetnog ciklusa Sveučilišta za 3. dob

Otvorenjem izložbe polaznika fotografske radionice na Sveučilišnom kampusu i podjelom potvrda polaznicima obilježen je završetak proljetnog ciklusa programa Sveučilišta za 3. dob.

Izložba fotografija polaznika i polaznica Fotografske radionice pod vodstvom Petre Mrša, mag. art. postavljena je na izložbenim panelima na Kampusu. Tom prilikom podijeljene su i potvrde polaznicima proljetnog ciklusa predavanja (Hartera – Tvornica papira u Rijeci, Ljekovite biljke naših krajeva i Fotografska radionica).

Voditeljica projekta Sveučilišta za 3. dob prof. dr. sc. Sanja Smojver-Ažić obratila se prisutnima i predstavila predavanja održana u proljetnom ciklusu i dobrobiti sudjelovanja u edukacijskim programima u trećoj životnoj dobi. Program je okupio mnogobrojne polaznike, a mnogi od njih kontinuirano pohađaju program. Istaknula je da se program nakon ljetne pauze nastavlja najesen.

Izv. prof. dr. sc. Vedrana Mikulić, predstavila je ciklus „Hartera – Tvornica papira u Rijeci“, koji je uz predavanja uključivao i terensku nastavu što je posebno zanimljivo polaznicima, koji su bili veoma aktivni na susretima.

Petra Mrša otvorila je izložbu i objasnila kako su nastali fotografski radovi. Kroz sedam susreta teorije i prakse održanih na sveučilišnom kampusu, polaznice i polaznici usvajali su tehničke, likovne i konceptualne aspekte digitalne fotografije uz naglasak na brojne mogućnosti koje fotografski medij nudi za bilježenje stvarnosti, njenu interpretaciju i slobodno izražavanje. Slobodnim fotografiranjem, prema osobnom interesu, potaknuo se senzibilitet za komuniciranje fotografijom kroz likovno privlačne motive, ali i osobne stavove i razmišljanja. Radionica je završila pregledom svih fotografija za koje su polaznice i polaznici koristili vlastite digitalne fotoaparate ili kamere na mobitelu. Najuspjelije 34 fotografije odabrane su za završnu izložbu koja će biti otvorena do početka rujna 2024. godine.

Sveučilište za 3. dob program je Sveučilišta u Rijeci koji se provodi uz financijsku potporu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke. Krajem rujna biti će objavljene informacije o jesenskom ciklusu i načinu prijave. Svi zainteresirani mogu se informirati putem web stranice Sveučilišta u Rijeci ili se javiti putem e-pošte 3dob@uniri.hr i telefona 051/584-862.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari