15. GODINA

Obilježena 15. godišnjica počasnog konzulata Rumunjske u Rijeci

Idi na originalni članak

U Počasnom konzulatu Rumunjske u Republici Hrvatskoj u Rijeci prigodnom svečanošću obilježena je petnaesta godišnjica rada Konzulata, kao i otvorenje novih prostora na adresi Korzo 2/a, Rijeka, u kojima će konzulat nadalje djelovati.

Oglas

O radu konzulata govorio je Dragutin Kamenski, počasni konzul Rumunjske u RH u Rijeci, koji se u pozdravnom govoru osvrnuo na dosadašnji rad konzulata, koji pokriva dvije županije u RH, Primorsko- goransku i Istarsku. Posebno je istaknuo prijateljske odnose dviju zemalja, koji su i osnova ovako uspješnog djelovanja i poslovanja konzulata kroz 15 godina, a tom će se osnovom rukovoditi i daljnjem radu. Gospodin Kamenski je iskazao vjeru da će i nadalje svojim radom u ulozi počasnog konzula i velikog prijatelja Rumunjske doprinijeti još boljoj povezanosti dviju zemalja.

VIDEO DANA:

Prisutnima se obratio gradonačelnik Rijeke Marko Filipović koji je istaknuo kako mu je drago što je danas ovdje i što ima priliku čestitati počasnom konzulu na obljetnici i zahvaliti na svemu što čini pomažući svojim državljanima i promovirajući našu Rijeku.
„Najljepši poklon za ovakvu obljetnicu zasigurno je ulazak u nove prostore koji će omogućiti još kvalitetnije obavljanje posla podižući pritom nivo usluge. Ovaj će prostor biti značajno mjesto susreta i međunarodne suradnje, a postojanje konzulata neke države u Rijeci iščitavamo kao želju da se odnosi i suradnja među našim narodima podignu na još višu ljestvicu – rekao je, među ostalim, riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Veleposlanik Rumunjske u Republici Hrvatskoj Nj.E. Constantin Mihail Grigorie u svom govoru izrazio veliku zahvalnost Dragutinu Kamenskom, na velikom trudu koji je uložio u promicanje kako prijateljskih tako i poslovnih odnosa između dviju zemalja, tijekom petnaest godina, od kada obnaša dužnost počasnog konzula Rumunjske u Rijeci. Izrazio je vjeru da će i nadalje taj rad biti na visokoj razini dužnosti. Izrazio je i veliku zahvalnost gradonačelniku Rijeke Marku Filipoviću što je svojom nazočnošću uveličao današnju svečanost.
Te zahvalio na prekrasnom novom prostoru u kojem će od danas poslovati Konzulat.

Veleposlanik je nadalje istaknuo povijesne veze između Rumunjske i Republike Hrvatske koje su neraskidive već stoljećima. Istrorumunjska jezična zajednica to njeguje i svojom nazočnošću pridonosi jednoj lijepoj priči. Spomenuo je i današnje otvaranje izložbe u galeriji Principij gdje će rumunjski fotografi izložiti svoje radove na temu Istorumunji.

Exit mobile version